Головна Новини Суспільство Війна з Росією 400-й день повномасштабної війни в Україні: головні висновки – про що говорять заяви сторін
commentss НОВИНИ Всі новини

400-й день повномасштабної війни в Україні: головні висновки – про що говорять заяви сторін

Зараз вся Україна чекає виключно українського наступу та звільнення окупованих земель

30 березня 2023, 10:34
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 березня, Україна переживає 400 день повномасштабного російського вторгнення. Верховний командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі закликав продовжувати підтримувати Україну аж до нашої перемоги над агресором. Він також наголосив, що ця війна стала викликом для колективної безпеки НАТО. Тим часом, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков запевняє, що війна триватиме ще довго. А міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що ми точно переможемо, коли буде відновлено наші кордони станом на 1991 рік, забезпечена безпека всіх українців, а військових злочинців буде покарано. Про що говорять усі ці заяви? Які головні висновки та очікування на 400-й день повномасштабної війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

400-й день повномасштабної війни в Україні: головні висновки – про що говорять заяви сторін

Війна в Україні. Фото: Міноборони України

Агресор фатально переоцінив свої сили та недооцінив здатність України чинити опір

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков міркує так:

"Заяви політиків та чиновників щодо війни, яка давно розвивається за своїми законами, не говорять ні про що. Це – деякі бажання сторін, під якими мінімум підстав. У цьому випадку заяви просто підкреслюють, що позиції сторін, що воюють, залишаються діаметрально протилежними. Отже, жодна зі сторін не вважає себе переможеною – і має намір воювати до перемоги, як вона собі її уявляє".

З висновків, на думку експерта, поки що можна зробити один: агресор фатально переоцінив свої сили та недооцінив здатність України чинити опір, а також готовність її союзників цей опір підтримувати.

"Тобто, головний геополітичний рецепт із пітерського підворіття "Ми зробимо, що хочемо, і нічого нам за це не буде", не спрацював. І зараз Україна чекає виключно українського наступу та звільнення окупованих земель. Нічого іншого як привод для переговорів з агресором українське суспільство не прийме. Наша влада про це знає і це добре", – констатує Олександр Кочетков.

Від того, як складеться ситуація в Україні, залежатиме на яких цінностях стоятиме світовий порядок

За словами політтехнолога Петра Охотіна, щодо термінів війни, реальної ситуації та прогнозів, тут слід довіряти лише джерелам, які мають компетенцію та бачення реальної картини. А саме – президентові України Володимиру Зеленському, головнокомандувачу Валерію Залужному, міністру оборони Олексію Резнікову.

"Прогнози інших осіб, ймовірно, продиктовані певними інтересами, або деякими завданнями. Особливо це стосується слів Дмитра Пєскова, який для українців не є авторитетним джерелом", – пояснює Петро Охотін.

Коментуючи слова про виклики для НАТО, експерт вважає цілком логічним, що війна такого масштабу у центрі Європи є викликом для всієї архітектури колективної безпеки – НАТО чи ООН.

"І від того, як складеться ситуація в Україні, залежатиме на яких цінностях стоятиме світовий порядок – чи це буде демократія чи диктатура з нотками діджиталу та архаїки", – упевнений Петро Охотін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто найголовніший союзник РФ щодо військової підтримки вторгнення в Україну: відповідь ISW.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини