Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кульмінація наступу на Бахмут відкладається: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Кульмінація наступу на Бахмут відкладається: у США назвали причину

Аналітики ISW вважають, що введення регулярних військ РФ відстрочило кульмінацію наступу на Бахмут

1 лютого 2023, 07:45 comments17963
Поділіться публікацією:

Введення регулярних російських військ замість "вагнерівців", що втратили багато сил і ресурсів, відстрочило кульмінацію наступу навколо Бахмута Донецької області. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кульмінація наступу на Бахмут відкладається: у США назвали причину

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Військові фахівці зазначають, що запровадження російських регулярних військ на лінію фронту під Бахмутом відстрочило кульмінацію наступу групи "Вагнера", тому бої за місто продовжуються.

Наступ групи "Вагнера", за оцінкою ISW, досяг кульмінації, але російське командування перекинуло достатню кількість військ, таким чином запобігши загальній кульмінації наступу на Бахмут, який ще триває.

Командир українського підрозділу, який діє у Бахмуті, Денис Яролавський підтвердив, що "висококваліфіковані" російські регулярні війська зараз посилюють штурмові підрозділи приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера" в рамках постійних зусиль щодо оточення Бахмута.

ISW не прогнозує неминучого захоплення Бахмута під російськими військами, хоча українське командування може вирішити відступити, щоб уникнути значних втрат.

Представники Кремля, зазначають військові аналітики, знову переоцінюють можливості російських військових щодо просування на Донеччині та на полі бою.

Аналітики наводять слова московської маріонетки Дениса Пушилина, який заявив, що захоплення окупантами Бахмута дозволить Росії просунутися до Краматорська і Слов'янська, а гіпотетичне захоплення росіянами Вугледара дозволить їм почати наступальні операції на Курахово, Мар'їнку і Покровськ — незважаючи на нездатність 7 березня за нездатність російських військ 2022 року, коли Міністерство оборони Росії помилково заявило про захоплення цього населеного пункту.

Безпідставно він говорив і про захоплення Авдіївки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль надіслав до Мелітополя особливих наглядачів: що відомо.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прогноз на лютий – що відбуватиметься в Україні та навколо України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини