Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кулеба розповів про неприйнятний варіант для України, який пропонує G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів про неприйнятний варіант для України, який пропонує G7

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба критикує G7, які пропонують гібридний трибунал для Росії.

10 вересня 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відзначив відсутність прогресу між країнами G7 у створенні трибуналу для російських лідерів, які розпочали війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Кулеба розповів про неприйнятний варіант для України, який пропонує G7

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба відзначив, що наразі у G7 відсутній рух у таких питаннях, як створення трибуналу для російських злочинів у війні в Україні та передачі заморожених активів. За словами міністра група G7 "твердо стоїть" на створенні гібридного трибуналу на основі українського законодавства.

Кулеба пояснює, що такий варіант неприйнятний для України, адже це не позбавить недоторканності Володимира Путіна та інших російських діячів, що причетні до війни.

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов вказав на три основні проблеми, чому гібридний трибунал не підходить для України. Перш за все це потребує змін до Конституції, що в умовах воєнного стану зробити неможливо, крім того, такий трибунал звузиться до конфлікту двох країн, а за словами Смирнова "нам потрібно рішення трибуналу іменем цивілізованого світу".

Як альтернативу гібридному трибуналу у Зеленського пропонують створити трибунал через рішення Генасамблеї ООН, який є "максимально авторитетним і легітимним з точки зору міжнародного права".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кулеба різко реагує на критику повільного контрнаступу.

Також "Коментарі" писали про президента Литви, який назвав процеси в Україні, що гальмують постачання зброї від Заходу. За його словами це впливає на міжнародну підтримку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини