Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кримський міст горить – українці у захваті: про що свідчить ця подія
commentss НОВИНИ Всі новини

Кримський міст горить – українці у захваті: про що свідчить ця подія

Кримський міст став сучасним символом Росії і його пошкодження - це серйозний удар, насамперед, по путінському режиму

8 жовтня 2022, 11:35 comments2151
Поділіться публікацією:

На Кримському мосту, фото часткового обвалення автомобільної ділянки якого і цистерн, що горять, на залізничній частині вранці в суботу заполонили інформаційний простір, нібито стався підрив вантажного автомобіля. Такі дані наводять у Національному антитерористичному комітеті Росії. Як оцінюєте те, що відбувається? Про що це говорить? Як події можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Кримський міст горить – українці у захваті: про що свідчить ця подія

Кримський міст. Фото: СБУ

Події свідчать про недотримання в Росії правил безпеки в області вантажних перевезень

Голова правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член політради парії "Сила та Честь" Олег Бєлоколос пояснює:

"Те, що відбувається на Кримському мосту, щонайменше, свідчить про недотримання в Росії правил безпеки в галузі вантажних перевезень".

Це також може бути результатом дії міжнародних санкцій.

"Перед початком масштабного вторгнення Росії в Україну, на російському ринку було багато іноземних компаній-постачальників транспортного обладнання, відповідних систем безпеки. Наразі значна частина з них уже пішла з країни-агресора, яка рухається у напрямку загальної технічної деградації".

Можливо, продовжує Олег Бєлоколос, є й інші причини, про які ми згодом дізнаємось. У будь-якому випадку, робить висновок він, – це потужний удар по іміджу злочинного путінського режиму.

Українці чекають і дочекаються перемоги над ворогом, а Кримський міст символічно потягне Росію на дно

На думку політтехнолога, експерта Українського центру суспільного розвитку Юрія Подорожнього, яка б не була причина інциденту на Кримському мосту, цієї події є дві складові – і обидві приємні.

"По-перше, учора у путіна був день народження – і його наступний рік розпочався із зупинки роботи Кримського мосту. А по-друге, українці радіють щиро, як діти. Чому проблеми з Кримським мостом символічні та важливі? Тому що він – головний символ Росії з моменту її заснування. Саме цю будову може росіянам замінити і на герб, і на прапор, і на гімн. Адже національні символи відображають ключові риси та характер народу, говорять про його минуле та заглядають у майбутнє. Кримський міст, який буде зруйнований за будь-яких обставин, є таким символом. Він об'єднав у собі злодійкуватість Росії, корупцію і агресивність зовнішньої політики, а ще є символом безглуздості. І ця безглуздість проявляється у руйнуванні росіянами екосистеми Азовського моря, у їхньому невмінні жити у світі зі своїми сусідами", – пояснює Юрій Подорожній.

Звісно, продовжує він, ключовою історією на тлі інших "косяків" Кримського мосту є глобальна російська корупція.

"Не хочу переказувати всі перипетії як, хто і за скільки будував це чергове російське "чудо світу" лише наголошую на тому, що корупційна будова є приводом для гордості пересічного росіянина, який відповідно характеризує цю націю", – наголошує експерт.

Причому, за його словами, пишаються росіяни не тим, що ця будівля допомагає поєднати територію Росії з окупованим Кримом, а тим, що вони "зробили хохлів".

Юрій Подорожній констатує:

"Українці чекають і дочекаються перемоги над ворогом, а Кримський міст символічно потягне Росію на дно, прямо до Москви (мова як кораблі, так і про місто). Єдине чого особисто чекаю я, то це коментаря секретаря РНБО України Данилова, який із ледь помітною посмішкою розповідатиме, що до інциденту на Кримському мосту Україна не має стосунку. І справді, хіба ми могли б підірвати вантажівку прямо на мосту, якщо українське суспільство чекає, коли ЗСУ зруйнує його ракетами, бажано під фото та відео фіксацію?".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Росії відреагували на пожежу на Кримському мості: доповіли особисто президентові Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 жовтня 2022, 12:06

Вони цим мостом перевозили величезну кількість снарядів. Цього не можна було робити зовсім. Це російська дурість. Такі речі треба було перевозити тільки морем. А так просто трагічна випадковість, як у 1990ті за Уралом вибухнув газопровід, якраз коли там зустрілись два пасажирські поїзди.


Новини