Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль готує в Росії другу хвилю мобілізації: в ISW розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль готує в Росії другу хвилю мобілізації: в ISW розкрили подробиці

Путін має намір провести другу хвилю мобілізації в РФ, але зіткнувся з проблемами, вважають у ISW

7 грудня 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Російська влада на офіційному рівні не подає вигляду, що збирається запустити в Росії другу хвилю мобілізації, але насправді з цією темою питання практично вирішене. Як передає видання "Коментарі", у цьому впевнені аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль готує в Росії другу хвилю мобілізації: в ISW розкрили подробиці

Мобілізація у Росії. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначили, що адміністрація російського президента прямо заперечує чутки про другу хвилю мобілізації, очевидно, намагаючись вгамувати невдоволення, що росте, в російському суспільстві.

У той же час ISW вважає, що Кремль, схоже, відходить від обмежених повідомлень про війну, які він використав для зменшення занепокоєння серед широкого російського суспільства щодо війни. Так, в інституті зазначили, що Білгородська та Курська області оголосили про формування загонів територіальної оборони, наражаючи багатьох цивільних осіб на небезпеку війни під абсурдним приводом загрози українського наземного вторгнення в прикордонні регіони Росії. А московські чиновники навіть розклеїли оголошення про спеціальну військову операцію по всьому місту, що раніше можна було спостерігати лише у віддалених містах та селищах влітку 2022 року на тлі кампаній із набору добровольців.

У ISW припускають, що здійснених інформаційних заходів, мабуть, недостатньо, щоб переконати широкі верстви російського населення необхідності додаткової мобілізації, враховуючи низьку реакцію на рекламні кампанії з набору добровольців влітку.

Аналітики переконані, що Кремль ризикує ще більше підірвати довіру до себе, оголосивши нову хвилю мобілізації, про яку говорять неофіційні джерела, яка не обговорюється російськими офіційними особами.

"Рішення Путіна віддати наказ про другу хвилю мобілізації, загальну мобілізацію або навіть офіційне оголошення війни Україні не усуне внутрішні обмеження російської військової могутності, доступної для війни в Україні в короткостроковій перспективі. Міністерство оборони Росії може одночасно готувати лише близько 130 тис. призовників під час дворічного призовного циклу у мирний час і насилу намагається підготувати більшу кількість мобілізованих чоловіків за більш короткий період", – йдеться у повідомленні інституту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи виправдана "стеля" ціни на російську нафту — чому саме на такий крок пішов Європейський Союз.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не вважають тіла загиблих: у РНБО пояснили, що зараз відбувається під Бахмутом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини