Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кращих підрозділів ПВК "Вагнера" більше немає: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Кращих підрозділів ПВК "Вагнера" більше немає: подробиці ISW

Виснажливі бої на Донбасі призвели до того, що ПВК "Вагнера" втратила найефективніші підрозділи.

7 березня 2023, 08:35
Поділіться публікацією:

У тривалих запеклих боях за Бахмут Донецької області було знищено найефективніші та перевірені часом підрозділи ПВК "Вагнера". Таким чином російське військо втратило найпотужніші штурмові групи. Як передає видання "Коментарі", повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кращих підрозділів ПВК "Вагнера" більше немає: подробиці ISW

Бойовики ПВК "Вагнера" у битві за Бахмут втрачають свої найкращі підрозділи. Фото: Getty Images

Повідомляється, що тривалі бої за численні невеликі населені пункти на північ і на південь від Бахмута Донецької області виснажили підрозділи бойовиків "Вагнера". Аналітики ISW припускають, що невдовзі, перед фінальною частиною боїв за взяття міста, у Бахмуті ключову роль знову можуть віддати штурмовим підрозділам ПВК.

Можливість завдати шкоди елітним бойовикам "Вагнера", а також іншим елітним підрозділам, якщо вони будуть задіяні, в умовах оборонної міської війни, сприятиме українським військам.

Керівник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, мабуть, побоюється, що його сили витрачаються дарма саме таким чином. Раніше Пригожин стверджував, що якщо його бойовики не отримають необхідних боєприпасів і підкріплень, то всі зусилля по штурму Бахмута можуть бути марними.

Нагадаємо, що напередодні засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ЗСУ заганяють його підрозділи під Бахмутом у пастку. За його словами, українські захисники сформували кілька угруповань для блокування та оточення найманців ПВК. Пригожин поскаржився, що зараз "стукає у всі двері", щоб врятувати своїх убивць, проте військове керівництво РФ його не чує.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому росіяни поспішають із настанням до квітня – яке зараз стоїть завдання перед ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — РФ зазнає стратегічної поразки в боях на сході та півдні України: у Держдепі США зробили заяву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини