Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ вже може йти повним ходом: в ISW зробили важливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ вже може йти повним ходом: в ISW зробили важливу заяву

Аналітики попередили, що інформація з відкритих джерел про хід та темпи контрнаступу, ймовірно, буде обмеженою і надходитиме із затримкою, відстаючи від реальних подій

24 липня 2022, 08:16
Поділіться публікацією:

З великою ймовірністю можна сказати, що контрнаступ української армії на Херсонщині вже розпочався або триває активна його підготовка. Це можна сказати виходячи з тих фактів, які стає очевидними. При цьому не обов'язково про настання українських військових говоритиметься публічно. Як передає портал "Коментарі", таких висновків дійшли військові експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ вже може йти повним ходом: в ISW зробили важливу заяву

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Аналітики зазначили, що у відкритий доступ потрапляє дуже мало даних, як українські військові просуваються на півдні країни. При цьому в ISW упевнені, що інформація з відкритих джерел про хід і темпи контрнаступу, ймовірно, буде обмеженою і надходитиме із затримкою, відстаючи від реальних подій.

За даними ISW, район між лінією фронту та Херсоном є сільським і в основному складається з невеликих населених пунктів, які з меншою ймовірністю повідомляють про пересування військ та битв, що дозволяє змінити контроль над місцевістю в цьому районі без доказів, які з'являються у звітах з відкритих джерел. Окупанти також не мають стимулу повідомляти про перемоги ЗСУ.

Раніше стало відомо, що на Херсонщині ЗСУ потрапили до Даріївського мосту через Інгулець. Депутат місцевої облради Сергій Хлань зазначив, що це "ще не визволення Херсона, але серйозні підготовчі кроки у цьому напрямі".

Читайте також на порталі "Коментарі" – отримав паспорт РФ – отримай статтю: що означає нова ініціатива влади – чи варто йти на такий крок.

Також видання "Коментарі" повідомляло — завдання — вибити росіян з Придністров'я: наскільки це реально — чи вирішиться Україна і навіщо це Києву, коли Росія продовжує посилювати наступ на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини