Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ: у Пентагоні озвучили новий прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ: у Пентагоні озвучили новий прогноз

У Пентагоні вважають, що на Україну попереду ще чекає важкий і тривалий контрнаступ ЗСУ

2 серпня 2023, 15:57
Поділіться публікацією:

Контрнаступ української армії буде досить важким та тривалим. Проте США й надалі підтримуватимуть український народ стільки, скільки потрібно. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Пентагону генерал Патрік Райдер.

Контрнаступ ЗСУ: у Пентагоні озвучили новий прогноз

Патрік Райдер. Фото з відкритих джерел

Генерал зазначив, що у США продовжують бачити, як український контрнаступ "просувається вперед", додавши, що для ЗСУ це "була і буде важка боротьба".

Райдер нагадав слова міністра оборони США Ллойда Остіна про контрнаступ. Він наголошує, що "це буде марафон, а не спринт". Тобто потрібно бути готовими до того, що контрнаступ ЗСУ може затягтися в часі.

Однак, наголосив Патрік Райдер, Вашингтон "продовжить підтримувати Україну стільки, скільки потрібно".

"І тому ми знову зосередимося на спілкуванні з ними, нашими союзниками та партнерами, щоб гарантувати, що коли у них (Ред. – ВСУ) виникнуть потреби на полі бою, ми зможемо їх підтримати", — резюмував Райдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ: у Міноборони розповіли, яку площу вже звільнили від окупантів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські наступальні дії стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини