Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ цієї зими: у США оцінили можливості
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ цієї зими: у США оцінили можливості

Аналітики ISW визначили "вікно можливостей" для успіху ЗСУ

5 грудня 2022, 08:00 comments1015
Поділіться публікацією:

Чи залишиться військова ініціатива за українською армією і чи збережуть ЗСУ динаміку наступу цієї зими, залежить від послідовності операцій, які може планувати військове командування України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Контрнаступ ЗСУ цієї зими: у США оцінили можливості

ЗСУ. Фото: Getty Images

Американські аналітики наголошують, що послідовні операції є ключовою частиною плану української кампанії.

"Серія послідовних контрнаступальних операцій у Харківській та Херсонській областях демонструє видатні навички оперативного планування ЗСУ та знання сильних сторін радянського оперативного мистецтва", — вважають експерти.

Задум української кампанії розроблений так, щоб серією послідовних операцій позбавити Росію ініціативи, завдати поразки її військовим та звільнити більше території.

"Погодні умови взимку 2023 року, ймовірно, визначать тимчасові рамки, протягом яких Україна зможе вести маневрені бойові дії та продовжувати серію оперативних успіхів із мінімальними паузами", — йдеться у звіті ISW.

На думку аналітиків, розвідка США помилилася у своєму прогнозі, в якому йдеться, що навесні будуть кращі умови, щоб продовжити операції.

Сезон осіннього бруду в листопаді ускладнив маневрену війну. Проте Україна та РФ продовжували агресивні наступальні операції.

З наближенням сильних морозів наприкінці грудня українські сили знову зможуть використовувати погодні умови. Зима зазвичай є найкращим сезоном для механізованих бойових дій в Україні, тоді як весна – це кошмарний сезон, наголошують експерти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи виправдана "стеля" ціни на російську нафту — чому саме на такий крок пішов Європейський Союз.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не вважають тіла загиблих: у РНБО пояснили, що зараз відбувається під Бахмутом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини