Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ: Прогнози щодо дій окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ: Прогнози щодо дій окупантів

Армія країни-терористки, хоч і будує лінію оборони, та все ж до глибокої оборони їй доведеться відступати

20 квітня 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

Експерти спрогнозували, як можуть діяти російські окупанти у разі контрнаступу Збройних сил України. Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, пишуть "Коментарі".

Контрнаступ: Прогнози щодо дій окупантів

Армія РФ під час контрнаступу України змушена буде перекидати сили

За його словами, на початку українського широкомасштабного наступу на будь-якій ділянці фронту, а це як правило, сполучені судини, росіянам доведеться перекидати резерви. Йдеться про більш-менш боєздатні частини та більшу частину сил і засобів, техніки, боєприпасів на ділянку прориву.

"Тому в районі Бахмута і не тільки там, а й по всіх районах, де зараз відбуваються наступальні дії росіян, — це і Авдіївка, і Мар'їнка, і Білогорівка, і Кремінна, їм доведеться зменшувати кількість боєприпасів, що використовуються, і тому захлинуться самі наступальні дії", — припускає він.

Надалі росіянам доведеться переходити в режим глухої оборони. Примітно, що оборонні рубежі в цих точках у них не готові, оскільки вони наступали. Оборонні рубежі вони мають десь у глибині 15-20 кілометрів від лінії фронту.

"Тобто в районі Бахмута, якщо зняти постачання боєприпасів, їм доведеться відходити на лінію, скажімо, Попасної, вирівнювати фронт. Це буде і в районі Авдіївки, біля тієї ж Мар'їнки і, припустимо, у тій же Кремінній – з лісів Кремінної вони навряд чи виходитимуть, їм доведеться у цих лісах оборонятися. Я думаю, залишилося недовго — можливо, кілька тижнів або навіть днів до початку нашого наступу, і цей момент буде видно дуже добре. Спершу вони зупинять наступальні дії, а потім почнуть відходити", — додав Роман Світан.

Як писали "Коментарі", наступальних планів у українського командування є кілька, і вони залежать передусім як від інформації про стан російських окупаційних військ, так і від здібностей, можливостей наших Сил оборони.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що експерт озвучив чотири індикатори готовності ЗСУ до контрнаступу.

Читайте також на сайті "Коментарі" – Буданов розповів про графік підготовки до контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини