Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чотири індикатори готовності ЗСУ до контрнаступу озвучив експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири індикатори готовності ЗСУ до контрнаступу озвучив експерт

Перед українськими силами відкривається вікно можливостей для проведення деокупації своїх територій

18 квітня 2023, 16:31 comments1255
Поділіться публікацією:

Перед Збройними силами України (ЗСУ) відкривається вікно можливостей для контрнаступу, його часові межі не обмежені квітнем-травнем або червнем-липнем. Такою думкою поділився керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у прямому Телеефірі, пишуть "Коментарі".

Чотири індикатори готовності ЗСУ до контрнаступу озвучив експерт

Індикатори готовності ЗСУ до контрнаступу назвав керівник Центру військово-правових досліджень

За словами експерта, для контрнаступу ЗСУ необхідні чотири компоненти. Перший — наявність необхідних видів озброєнь та боєприпасів.

"Зараз йде акумулювання цього всього. Ми знаємо, що йде. Ідуть постачання від наших партнерів до України, — зазначив Мусієнко. — Другим компонентом є наявність резервів, які готуються переважно за кордоном, на полігонах країн НАТО: коли вони будуть готові, зокрема використовувати те озброєння, яке нам постачають".

Третьою умовою контрнаступу Мусієнко називає погоду. Четвертою — відповідне рішення Генерального штабу.

"Це безпосереднє рішення командування щодо використання за тими чи іншими напрямками для контрнаступу українських військ. Коли будуть чотири індикатори, я думаю, що контрнаступ неодмінно станеться", — говорить керівник Центру військово-правових досліджень.

При цьому він упевнений, що вікно можливостей для контрнаступу буде для України відкрите і влітку.

"Перед українськими силами відкривається вікно можливостей, сказати, що це вікно обмежується виключно квітнем-травнем чи червнем-липнем не можна… Усе свідчить про те, що поступово цей момент настане. Коли він буде, не знаю: чи в тих датах, які публікують, чи ні. Але я думаю, що точно ці чотири індикатори повинні збігтися, і тоді все це станеться", — сказав Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що росіяни застосовують чеченський сценарій у Бахмуті, знищуючи місто цілими кварталами. Однак ситуація далека від того, щоб ЗСУ почали відступати і перейшли на нові позиції.

Як писали "Коментарі", Україна зібрала сотні досьє на підозрюваних у воєнних злочинах росіян Інформацію про воєнних злочинців збирають, щоб притягнути їх до відповідальності.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — чи вплинула жорстока страта військовополоненого на бажання українців воювати: опитування 11 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини