Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ і снарядний голод: що чекає ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ і снарядний голод: що чекає ЗСУ

Щодня українські військові зараз в середньому за добу вистрілюють близько 5 тисяч снарядів різних калібрів

21 березня 2023, 17:25 comments1036
Поділіться публікацією:

Чи матимуть з чим Сили оборони йти в наступ, розраховуючи при тому на успіх, пояснює Центр стратегічних комунікацій, пишуть "Коментарі".

Контрнаступ і снарядний голод: що чекає ЗСУ

Україні не загрожує «снарядний голод»

"Країни ЄС домовилися про надання Україні мільйона одиниць 155-міліметрових снарядів протягом 12 місяців. Боєприпаси – один із найголовніших запитів України щодо військової допомоги партнерів", — кажуть в Центрі.

"Снарядний голод" минулого року переорієнтував Сили оборони України на "натовський" 155-й калібр. Україна отримала доступ до запасів боєприпасів західних країн. Крім того, нарощується виробництво 155-міліметрових снарядів для українських потреб.

"Достатня кількість боєприпасів надзвичайно важлива для відсічі Росії, яка веде проти України війну на виснаження. Перевага на полі бою залежатиме від того, у кого довший конвеєр боєприпасів", — аналізують фахівці.

Українська артилерія більш високоточна, тому не потребує обов’язкового кількісного паритету по БК з ворогом, який звик вести масовану неприцільну стрільбу. Щодня українські військові зараз в середньому за добу вистрілюють близько 5 тисяч снарядів різних калібрів. До слова, армія РФ використовує щодоби втричі більше боєприпасів.

Як писали "Коментарі", новий пакет збройної допомоги США для України становить 350 млн доларів. Є у ньому й низка видів боєприпасів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Європейський союз погодив план, за яким блок відправить Україні мільйон артилерійських снарядів на суму 2 млрд євро.

Читайте також на сайті "Коментарі" — чи зможе Україна "дістати" заморожені російськімільярди за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини