Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контратака ЗСУ пройшла успішно: який населений пункт вдалося деокупувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Контратака ЗСУ пройшла успішно: який населений пункт вдалося деокупувати

ЗСУ повернули під свій контроль село біля Часового Яру

7 червня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Українські захисники успішно контратакували та відбили у російських військ селище Калинівка на північ від Часового Яру. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє військовий аналітик таблоїд "Bild" Юліан Репке.

Контратака ЗСУ пройшла успішно: який населений пункт вдалося деокупувати

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

В аналізі наголошується, що при наступі на  Часів Яр на захід від Бахмута російська армія використовує тактику подвійного удару. ЗС РФ безпосередньо атакують мікрорайон "Канал" на сході міста, а також обходять його з флангів.

У "Bild" нагадують, що наприкінці квітня російські окупанти просунулися на півдні та досягли каналу Сіверський Донець – Донбас. На півночі вони нещодавно захопили селище Калинівка та також вийшли до каналу. Водночас мікрорайон "Канал" повністю зруйнований, але залишається під контролем українських захисників.

Проте, як пише "Bild", днями ЗСУ успішно контратакували та відбили Калинівку.

"Українські війська відбили більшу частину Калинівки та відтіснили російських окупантів від каналу біля Часового Яру", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що все більше західної зброї надходить до України, нашим захисникам доводиться титанічними зусиллями стримувати ворога, який продовжує давити. Особливо спекотно на Сході. Що зараз відбувається на фронті? Які плани росіян нам удалося зруйнувати? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецслужби на Заході вважають, що Росія має спільну перевагу на війні, тому Україна може зазнати "значно більших територіальних втрат", ніж у першій половині цього року. Крім того, через повільну мобілізацію та спроби зберегти особовий склад Україна, ймовірно, не зможе "перехопити ініціативу" у війні до кінця 2024 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини