Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишній радник Зеленського різко критикує українську владу через війну: "вичерпала межі своєї компетенції"
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній радник Зеленського різко критикує українську владу через війну: "вичерпала межі своєї компетенції"

Олексій Арестович заявив, що керівництво України зробило дві головні стратегічні помилки під час війни проти Росії. За словами колишнього радника ОП Росія "має реальний суверенітет, а ми – ні".

15 жовтня 2023, 10:44 comments2034
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович назвав дві помилки українського керівництва на полі бою під час війни проти Росії. Крім того, Арестович різко розкритикував діяльність влади в Україні.

Колишній радник Зеленського різко критикує українську владу через війну: "вичерпала межі своєї компетенції"

Олексій Арестович критикує українську владу. Фото з відкритих джерел

У соцмережі X Арестович розповів, що коли робив прогнози щодо війни, то покладався на цифри, які обіцяли великий успіх. Однак, за словами колишнього радника ОП Україна зробила кілька ключових помилок, які призвели до сьогоднішньої ситуації.

"Заради міфу про "Фортецю Бахмут" було витрачено дуже багато військ, техніки, ресурсів", — пише Олексій Арестович.

Військовий оглядач вважає, що через оборону на "невигідних рубежах" та спробу взяти сьогодні Бахмут Україні не вистачає військ під час наступу на півдні.

Іншою стратегічною помилкою Арестович називає відсутність оборонних споруд з боку української армії на ділянці фронту, де відбуваються бойові дії. Колишній радник Зеленського вважає, що будівництво оборонних споруд дозволила б підняти стійкість українського війська та перенаправити частину армії на інші напрямки.

"Як бачимо, не одне рішення на війні не є остаточним, і блискучий початок не означає блискучий кінець. Тепер ми в безвиході. Росіяни не можуть нас розгромити, ми не можемо їх перемогти", — пише Арестович.

Далі Олексій Арестович похвалив Росію, яка, за його словами, збільшую військовий бюджет, підвищує виробництво озброєння, намагається отримати поставки зброї від союзників та будує політику з іншими країнами проти Заходу. На противагу Росії, Арестович вважає, що Україна робить інші кроки.

"Наше керівництво глушить бізнес, громадянські свободи та політичних конкурентів, свариться із сусідами та основними партнерами, заохочує корупцію", — критикує українську владу Арестович та додає, що Росія "має реальний суверенітет, а ми – ні".

За словами популярного блогера українське керівництво "навіть правду народу сказати не хочуть".

"Наше керівництво за моєю оцінкою вичерпало межі своєї компетенції давно. Вони навіть правду народу сказати не хочуть – не буде жодних меж 91-го року, і Криму не буде найближчим часом, а буде оборона, кров, піт, сльози", — пише Олексій Арестович та додає, що українська влада замість оборони займається "закручуванням гайок… і переслідування тих, хто говорить людям правду".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат закликав арештувати Арестовича.

Також "Коментарі" писали про Арестовича, який критикував українську владу і раніше, заявивши, що Україна отримала історичний шанс, а влада не знає як його використати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

15 жовтня 2023, 13:00

Россия не может победить потому что не применяет методы ведения войны, которые были применены например в Ираке, когда страну полтора месяца бомбили, разбили все коммуникации, разбили всю страну в храм и только после этого в Ирак вошла пехота.

Ігор

15 жовтня 2023, 10:15

В них вся компетенція трималась на брехні. Для юдеїв війна кров піт сльози - це бізнес. Боягузи прикривають свій страх скандалами. Вони і Авдіївку вчасно не розгледіли. Україна для юдеїв просто джерело розпилу. Неймовірна брехлива пропаганда глушить мізки народу який просто не здатен думати про розвиток країни.


Новини