Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колишній глава МЗС Росії розповів про ядерну стратегію Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній глава МЗС Росії розповів про ядерну стратегію Путіна

Путін не хоче вчиняти ядерне самогубство, але він мріє успішно залякати і принизити Захід, - вважає Андрій Козирєв.

3 лютого 2023, 19:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній міністр закордонних справ Росії Андрій Козирєв розповів про мислення президента Росії Володимира Путіна щодо ядерних погроз та війни в Україні. На думку Козирєва "Путін не хоче вчиняти ядерне самогубство, але він мріє успішно залякати і принизити Захід". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter колишнього російського чиновника.

Колишній глава МЗС Росії розповів про ядерну стратегію Путіна

Путін погрожує Заходу ядерною зброєю. Фото з відкритих джерел

Колишній міністр закордонних справ Росії в адміністрації Бориса Єльцина запропонував свою оцінку глобальній стратегії Путіна. На думку Козирєва, це не збіг, що Путін погрожує ядерною зброєю, а США та деякі інші союзники України відмовляються відправити винищувачі Україні.

"Путін знову пригрозив Заходу ядерною зброєю. Адміністрація Байдена відмовляється відправляти в Україну ракети великої дальності та винищувачі F-16" — пише Козирєва.

Козирєв вважає, що Путін розуміє, що в разі ядерного конфлікту буде взаємне знищення, що для російського президента стане самогубством. Проте Путін постійно погрожує Заходу і йому це вдається, на противагу його попередникам.

Хрущов відправив морський конвой до Куби, але Кеннеді відправив свої кораблі, тому радянський лідер відступив. Інший випадок був через 20 років, коли Кремль розгорнув ядерні ракети над Європою. Рейган вчинив так само, а Росія після багатьох погроз відступила. Проте Путіну пощастило.

"Путін теж пробував, і йому пощастило. У 2014 році він анексував Крим, частину європейської країни, в іншій частині почав гібридну війну. Він нагадав Заходу про свій ядерний арсенал і, загалом, уникнув агресії. Захід відмовляється відправляти в Україну ракети великої дальності та винищувачі F-16. Отже, Путін завдає удару здалеку безкарно і шматочками по довготривалій війні на виснаження", — вважає Козирєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова чемпіона світу з шахів, який розповів чи розпочне Росія ядерну війну.

Також "Коментарі" писали про заяву Польщі щодо винищувачів для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини