Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польща зробила заяву про винищувачі для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща зробила заяву про винищувачі для України

Польща відкрита для постачання для України винищувачів, проте на думку Матеуша Моравецького має бути прийняте спільне рішення усіх членів НАТО щодо цього питання.

2 лютого 2023, 18:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його країна готова відправити до України винищувачі F-16, якщо рішення буде прийнято разом із союзниками по НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю польського чиновника для німецької газети Bild.

Польща зробила заяву про винищувачі для України

Прем'єр-міністр Польщі про літаки для України

Під час розмови з журналістами видання Bild Матеуш Моравецький заявив, що головна мета Польщі – це "підтримати Україну, щоб Україна виграла цю війну". Прем'єр-міністр зазначає, що під перемогою має на увазі збереження за Україною свого суверенітету, свободи та територіальної цілісності та додає, що перемога Росії в цій війні створила б "зовсім інший ландшафт у Європі".

Також польський політик висловився відреагував на дискусії щодо винищувачів для України, які активно обговорюються між союзниками.

"Якби це було рішення всього НАТО, я б підтримав розміщення надати ці винищувачі. Це має бути рішення НАТО, і не тільки Польща, але й багато інших країн повинні взяти в ньому участь", — стверджує прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Раніше США, Великобританія та Німеччина рішуче висловились проти надання Україні винищувачів, проте Франція виявилась більш відкритою до цієї теми. Президент Еммануель Макрон, що постачання винищувачів не є темою табу, якщо вони не будуть використовуватись для ударів по Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Великобританія пояснила своє рішення не надавати Україні винищувачі.

Також "Коментарі" писали про французькі війська, які змогли захопити велику контрабанду військової зброї, що направлялась з Ірану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини