Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли закінчиться війна в Україні: у НАТО зробили невтішний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли закінчиться війна в Україні: у НАТО зробили невтішний прогноз

У НАТО припустили, що війна в Україні не закінчиться навіть 2025 року

13 січня 2024, 07:30 comments11462
Поділіться публікацією:

Слід готуватися до того, що війна Росії проти України триватиме ще довго і, можливо, не закінчиться навіть 2025 року. Як передає портал "Коментарі", про це заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане, повідомляє "Digi24".

Коли закінчиться війна в Україні: у НАТО зробили невтішний прогноз

Мірча Джоане. Фото: з відкритих джерел

"Мій заклик — готуватися до довгої війни, вона триватиме. Це не станеться у 2024 році, ймовірно, не у 2025 році. Ми ніде не бачимо військового потенціалу, щоб мати можливість отримати вирішальну перемогу в той чи інший спосіб", — зазначив заступник генерального. секретаря НАТО.

Він розповів, що НАТО очікує затяжну війну з невеликими наступами, контрнаступами, із завоюванням та втратою території.

"Українцям за нашої підтримки вдалося повернути 50% території, спочатку окупованої росіянами. Це не дрібниця. Ми за жодних умов не бачимо умов і не зможемо прийняти, щоб Росія повернулася до кордону Румунії", — сказав Джоане.

Він додав, що НАТО необхідно, щоб Україна вистояла, Республіка Молдова прийшла до Європи, а Грузія прийшла до євроатлантичної спільноти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін, чергові вибори якого намічені на березень (причому він піде як самовисуванець), заявив, що Російська Федерація нібито не планує війну проти НАТО. Більше того, за путінськими словами, РФ зацікавлена у розвитку відносин з країнами Альянсу. При цьому російські чиновники на кшталт заступника голови Ради безпеки, екс-президента Дмитра Медведєва або заступника міністра закордонних справ Сергія Рябкова періодично загрожують НАТО. А міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликає європейців посилювати оборонпром та бути готовим до нових загроз з боку Росії. Які шанси на пряме зіткнення РФ та НАТО? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — куди розгортається дипломатичний фронт: які виклики потрібно подолати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

13 січня 2024, 09:32

Еслибы ни эти твари натовские, которые поддержали в 2022 это ебрезанное зеленое чмо, то война бы еще тогда закончилась и не былобы столько утраченных жизней и разрушенных домов, городов. На совести обрезанного зеленого выблядка и нато миллион утраченных жизней. Не былобы нато не былобы войны, поставили бы президентом какого нибудь Яныка и жили бы мы ну тысячу процентов нехуже чем сейчас, и главное жили, а не гнили в земле в то время как зеленые выблядки обогощяются. Для зеленых выблядков война это деньги, много денег разворованных по карманам и им не важен исход войны, они в выиграше полюбому, твари.


Новини