Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли Україна піде у новий контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна піде у новий контрнаступ

Аналітики дослідили можливості України, допомогу від партнерів і вказали на можливі дати нового українського контрнаступу.

29 квітня 2024, 08:57 comments3176
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США погодили пакет допомоги Україні на 61 млрд доларів та передали далекобійні ракети ATACMS, а ЄС усе більше виділяє коштів на потреби української армії. Крім того, невдовзі Київ отримає винищувачі F-16. Аналітики вказали, як такі зміни можуть вплинути на позицію України та коли чекати на новий контрнаступ.

Коли Україна піде у новий контрнаступ

Коли буде новий контрнаступ України. Фото з відкритих джерел

Звіт Інституту вивчення війни (ISW) за 27 квітня вказує, що Україна може почати обмежені контрнаступальні дії в кінці 2024 року.

"Україна, із високою ймовірністю, стабілізує лінію фронту вже у наступні місяці і можливо матиме здатність проводити обмежені контрнаступальні операції наприкінці 2024, або на початку 2025 року", — пише ISW.

Аналітики вказують, що Росія має значні тактичні провали, попри застосування інновацій на полі бою. Своєю чергою, західна допомога зменшить дефіцит боєприпасів для України.

Журналісти Міссі Раян та Сьобхан О'Грейді з The Washington Post вважають, що контрнаступ України можливий не раніше 2025 року. Вони вказують, що під час засідання "Рамштайн" очільник Пентагону Ллойд Остін говорив про 2024 рік, як рік для оборони України. Однак передані ракети ATACMS допоможуть Україні проводити атаки по Криму. Аналітик американського Інституту досліджень міжнародної політики Роб Лі вказує, що однією з проблем України залишається мобілізація та тривале навчання новобранців: "чим довше триває ситуація з мобілізацією та нестачею людських ресурсів, тим менш ймовірною стає масштабна наступальна операція у 2025 році".

Ще пізнішу дату контрнаступу називає видання The Economist. За їх аналізом потужний український контрнаступ можливий у 2026-2027 роках. Крім того, для його реалізації потрібна постійна західна підтримка та навчання війська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські сили змогли звільнити території на Херсонщині. Про успішні дії розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Також "Коментарі" писали про українського дипломата, який розповів, чим закінчиться війна в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

29 квітня 2024, 08:18

Попередник Сирського мав результат, бо ні з ким не ділився своїми планами, що не влаштовувало президента, тому попав під "ротацію", чим рашисти і скористалися, бо у самих таке.


Новини