Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли США та Британія можуть зняти обмеження щодо ударів України по РФ: Politico дізнався про нові терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли США та Британія можуть зняти обмеження щодо ударів України по РФ: Politico дізнався про нові терміни

Politico зазначає, не варто чекати жодного офіційного оголошення про дозвіл для України у найближчі вихідні

13 вересня 2024, 11:05 comments1011
Поділіться публікацією:

США та Британія можуть зняти обмеження з України для ударів по Росії далекобійною зброєю цього місяця. Київ може отримати "зелене світло" на такі удари на Генеральній асамблеї ООН. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "Politico".

Коли США та Британія можуть зняти обмеження щодо ударів України по РФ: Politico дізнався про нові терміни

Ракети. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що у прем'єр-міністра Британії Кіра Стармера у Білому домі відбулася розмова з президентом США Джо Байденом. Лідери обговорили можливе зняття обмежень з України щодо використання далекобійної зброї на території РФ. Україна вже неодноразово порушувала із західними партнерами тему про те, щоб завдавати ударів західними ракетами з військових цілей на території Росії. Весь цей час союзники категорично висловлювалися проти такого кроку.

Politico наводить заяви чотирьох британських чиновників про те, що не варто очікувати жодного офіційного оголошення у найближчі вихідні. Один із них припустив, що угода США та Британії може бути підтверджена на Генеральній асамблеї ООН пізніше за цей місяць. Тоді світові лідери, включаючи Байдена та Стармера, зустрінуться у Нью-Йорку.

Західні чиновники також вважають, що це рішення саме собою не змінить хід війни. Проте Захід все більше відкрито до прохань України, щоб допомогти зупинити російський наступ на східному фронті протягом останніх місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході розповіли, який хід ЗСУ змінив правила гри у війні

Також видання "Коментарі" повідомляло — багато вже було розмов: Пентагон нарешті озвучив своє рішення про удари України вглиб РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини