Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли почне діяти новий закон щодо мобілізації: пояснення нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли почне діяти новий закон щодо мобілізації: пояснення нардепа

Народний депутат пояснив, коли слід очікувати на набуття чинності нового закону про мобілізацію в Україні.

26 грудня 2023, 12:49 comments1911
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Горенюк розповів, коли новий закон про мобілізацію може набути чинності. За словами нардепа Горенюка на нові правила мобілізації слід очікувати не раніше весни.

Коли почне діяти новий закон щодо мобілізації: пояснення нардепа

Коли почне діяти новий закон щодо мобілізації. Фото з відкритих джерел

Олександр Горенюк розповів, що для прийняття законопроєкту номер 10378 щодо внесення змін до питань мобілізації в Україні потрібно пройти кілька етапів.

Спочатку відбувається голосування у першому читанні, яке, ймовірно, буде у період з 10 по 12 січня 2024 року. Далі він потрапить у комітети на 2-3 тижні для виправлення та внесення правок. За словами народного депутата, за сприятливого сценарію наприкінці січня Верховна Рада проголосує у другому читані за законопроєкт. Далі документ потрапляє на підпис до президента. А згідно з законопроєктом, він набуде чинності через місяць після опублікування.

Таким чином прийняття нового закону про мобілізацію в Україні можна очікувати на початку весни.

Нагадаємо, що в новому законопроєкті, який подали до Верховної Ради є кілька змін щодо мобілізації в Україні. Зокрема у ньому пропонують зменшити призовний вік до 25 років. Наразі призов відбувається з 27 років. Також існують удосконалення щодо військового обліку призовників, резервістів та військовозобов'язаних. Крім того, для ухилянтів від мобілізації планують ввести деякі обмеження, зокрема на виїзд за кордон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник Міноборони Рустем Умєров пояснив свої слова щодо мобілізації чоловіків за кордоном.

Також "Коментарі" писали, що українці назвали головні аргументи "за" та "проти" мобілізації жінок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини