Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кабмін вніс до Ради законопроєкт про мобілізацію: що пропонують змінити
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін вніс до Ради законопроєкт про мобілізацію: що пропонують змінити

Зокрема, пропонується зменшити призовний вік із 27 до 25 років.

26 грудня 2023, 07:40
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у тексті законопроєкту про вдосконалення мобілізації та військового обліку йдеться про зміну призовного віку, уточнення щодо осіб, які мають право на відстрочку.

Кабмін вніс до Ради законопроєкт про мобілізацію: що пропонують змінити

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У пояснювальній записці до законопроєкту про вдосконалення мобілізації є низка пропозицій, які, як вважають в уряді, покращать процес мобілізації.

Привертає увагу зменшення призовного віку з 27 до 25 років. Також у Кабміні пропонують удосконалити процедуру військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, надати можливості військовослужбовцям, звільненим із полону, відпочити та пройти відновлення шляхом надання їм додаткової відпустки із збереженням грошового забезпечення тривалістю 90 календарних днів.

Є пункт про виключення строкової військової служби як виду військової служби. Так, усіх військовослужбовців строкової військової служби пропонують звільнити у запас. Є пункт про встановлення, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації протягом двох років з дня звільнення з військової служби військовозобов'язані, які проходили військову службу під час дії правового режиму воєнного стану та були звільнені зі служби у запас. Такі особи у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою.

Пропонується запровадження для громадян України базової загальновійськової підготовки до 3 місяців для всіх громадян віком від 18 до 25 років при всіх навчальних закладах; запровадження базової військової служби за бажанням до 25 років для тих, хто не пройшов базової загальновійськової підготовки; встановлення обмеження прав громадян України, які ухиляються від постановки на військовий облік та проходження військової служби; залучення до заходів рекрутингу на військову службу центрів надання адміністративних послуг, центрів зайнятості та центрів рекрутингу.

Крім того, пропонується можливість надсилати через електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста або електронну пошту повістку про виклик до ТЦК та СП.

Читайте також на порталі "Коментарі" — воєнні підсумки року: що вдалося Україні, а з чим виникли складнощі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: file:///E:/Users/administrator/Downloads/2137927-1.pdf
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини