Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли можливий новий контрнаступ України: що про це думають у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можливий новий контрнаступ України: що про це думають у США

У США оцінили, коли ЗСУ зможуть здійснити великий контрнаступ на півдні України

19 січня 2024, 23:42
Поділіться публікацією:

Сили оборони України зможуть здійснити новий великий контрнаступ на півдні, у напрямку Мелітополя не раніше, ніж через два роки. Про це пише CNN з посиланням на джерела у військових колах США, передає портал "Коментарі".

Коли можливий новий контрнаступ України: що про це думають у США

Найближчим часом Україна не зможе наступати. Фото з відкритих джерел

У розмові з виданням американський військовий посадовець, який перебуває в Європі, сказав, що повторна спроба великого контрнаступу України, щоби розбити російські сили у Мелітополі, навряд чи можлива швидше, ніж за два роки.

Американські та європейські офіційні особи, які спілкувалися із CNN, припустили, що у 2024 році значної перемоги на полі бою не отримають ні Україна, ні Росія.

Джерела видання зазначили, що українська і російська армії занадто виснажені через значні втрати техніки і військових, щоби бути спроможними здійснити значні зрушення у 2024 році.

Видання пише, що "українці обговорювали 2025 рік як більш реальний варіант з точки зору того, що вони можуть створити для початку нового наступу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини