Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колаборантів за грати: зрадників засуджено до великих термінів
commentss НОВИНИ Всі новини

Колаборантів за грати: зрадників засуджено до великих термінів

Заочно

14 березня 2023, 14:51
Поділіться публікацією:

Колаборантів за грати: зрадників засуджено до великих термінів

Олександр Сауленко та Микола Пастушенко перейшли на бік ворога

Самопроголошеного мера Бердянська Олександра Сауленко та голову окупаційної "цивільно-військової адміністрації" Дніпрорудного в Запорізькій області Миколу Пастушенка Жовтневим районим судом Запоріжжя засуджено до 15 та 10 років позбавлення волі відповідно. Вироки винесено заочно. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу суду. До широкомасштабного вторгнення перший був головою бердянського осередку Союзу лівих сил, другий — депутатом Запорізької обласної ради від "Опозиційного блоку". 

Окупаційний голова Бердянська, за даними суду, "вживав заходи на пропаганду та створення позитивного образу "руського міра" серед незахищених верств населення", "утворював та контролював незаконні органи влади на тимчасово окупованій території", "створив оперативний штаб силового блоку", "вирішував питання про виплати пенсій російськими рублями", "встановив правила роботи в мерії", "давав завдання на розповсюдження сім-карток російського оператора мобільного зв’язку".

Призначений рашистами мер Дніпрорудного, за даними правоохоронних органів, "перейшов на бік ворога", "підтримував російську армію", "організовував відновлення соціально-економічної інфраструктури Дніпрорудного та усіляко сприяв окупантам".

Судовий розгляд справ провадився без обвинувачених, за участі захисників, яких було призначено державою.

Нагадаємо, що зараз на окупованих територіях засіяно лише 20% посівних площ, а з 1 вересня скасовується обов'язкове вивчення української мови.

А в Одеській області розслідують факти відмови  майже 80 українських  військових виконати  поставлений наказ і  вирушати на фронт. Суд арештував 13 військових,  зокрема – місцевого депутата, що був виконувачем  обов’язків  командира стрілецького відділення. Зі  всієї кількості "відмовників"  є  частина бійців, які  підпорядковувались  останньому. Цей місцевий обранець — депутат Роздільнянської міської ради, що був  обраний від  тепер забороненої політичної партії  "ОПЗЖ"





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

14 березня 2023, 20:00

А Зерошенка когда будем сажать, за мародерство, офшоры, грабеж и сдачу страны рашке ?


Новини