Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Одещині депутат та кілька десятків військових відмовилися їхати на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

На Одещині депутат та кілька десятків військових відмовилися їхати на фронт

Ведеться розслідування через відмови близько 80 військовослужбовців виконувати наказ

13 березня 2023, 21:55
Поділіться публікацією:

В Одеській області  розслідують факти відмови  майже 80 українських  військових виконати  поставлений наказ і  вирушати на фронт. Про це інформує УНІАН.

На Одещині депутат та кілька десятків військових відмовилися їхати на фронт

В Одеській області депутат та десятки військових відмовилися їхати на фронт (фото з відкритих джерел)

Як  розповів журналістам заступник керівника Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Андрій Коцюба, частина військовослужбовців, що входили до  окремого батальйону  територіальної оборони Одеського регіону відмовились  виконати наказ своїх командирів.

"Зокрема, у лютому підрозділ отримав наказ щодо передислокації з одного місця на інше, але близько 80 військових відкрито відмовилися його виконувати – відмовилися прибути на інше місце зосередження. Бійці зробили це тричі, останній раз – у присутності працівників правоохоронних органів", — розповів  військовий прокурор.

Він наголосив, що у військовослужбовців  були відсутні будь-які підстави для невиконання наказу.

Андрій Коцюба продовжив, що  тепер Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід (арешт) для 13 військових,  в їх числі – місцевий депутат, що був виконувачем  обов’язків  командира стрілецького відділення. Зі  всієї кількості "відмовників"  є  частина бійців, які  підпорядковувались  останньому.

"Наразі здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 402 ККУ. Проводяться слідчі дії, допити, вивчаються відповідні документи тощо", — проінформував військовий прокурор.

За інформацією джерела в правоохоронних органах,  цей місцевий обранець — депутат Роздільнянської міської ради, що був  обраний від  тепер забороненої політичної партії  "ОПЗЖ" Володимир  Нестєров.  Як свідчить інформатор, він та  інші  "відмовники" не захотіли  їхати до  зони  активних бойових дій.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відомий український телеведучий отримав повістку в армію.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

rrrrr

13 березня 2023, 23:39

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!------- http://redirect.sk/kiska


Новини