Головна Новини Суспільство Війна з Росією Колаборанти вже просять Путіна прийняти окуповані території в РФ: як відреагує Кремль і Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Колаборанти вже просять Путіна прийняти окуповані території в РФ: як відреагує Кремль і Захід

ЗСУ продовжать свій наступ, звільняючи окуповані території, незважаючи на жодні «референдуми»

28 вересня 2022, 14:32 comments1984
Поділіться публікацією:

Ватажки т.зв. "ДНР" і "ЛНР", а також "влада" окупованих росіянами частин Запорізької та Херсонської областей передбачувано після оголошення фейкових результатів псведореферендумів звернулися до путіна з проханням зробити їх частиною Росії. Експерти розповіли виданню "Коментарі", як можуть розвиватися події далі.

Колаборанти вже просять Путіна прийняти окуповані території в РФ: як відреагує Кремль і Захід

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Дуже ймовірно, що спеціальна військова операція трансформується на контртерористичну операцію

Колишній працівник СБУ та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак не сумнівається, що протягом найближчих 96 годин Кремль у прискореному порядку організує та проведе усі необхідні формальності для анексії українських земель. Зокрема — заручиться колективними рішеннями Держдуми та Ради Федерації, а президент путін урочисто оголосить про входження нових територій до складу Росії.

"Насправді, не важливо, як вони тепер називатимуться – Запорізький край чи Південно-Східний округ. Важливо інше – весь цивілізований світ не визнає результатів таких "референдумів" і дивитиметься на це лише як на публічний факт крадіжки територій суверенної держави", – упевнений експерт.

На його думку, після цього Росія продовжить накачувати нібито свої нові регіони ЧМОбіками (частково мобілізованими), з новим прагнення почне процес побудови адміністративних органів — і на цьому етапі, ймовірно, позбавиться тепер не потрібних їм Сальдо, Стремоусова та інших.

"Крім того, дуже ймовірно, що спеціальна військова операція трансформується у контртерористичну операцію (КТО), хоча за фактом це не змінить нічого, – вважає Іван Ступак. – Але це дозволить Кремлю загорнути війну в нову блискучу упаковку – і по-новому піднести її своїм громадянам, що дозволить виграти час та частково зняти суспільне невдоволення. Паралельно знову будуть звучати погрози ядерного удару з боку Росії".

Щодо України, то наші військові, на думку експерта, продовжать свій наступ, незважаючи на жодні "референдуми". В ЗСУ, зазначає Іван Ступак, найближчим часом є дуже добрі шанси взяти в оперативне оточення серйозне за чисельністю угруповання противника на одному зі східних напрямків.

"Загалом процес йде – і раніше вимушено залишені нашими військовими території потроху повертаються назад", – наголошує експерт.

Прогнозуючи дії США та ЄС, він вважає, що показові псевдореферендуми лише зміцнять рішучість наших союзників збільшувати надання Україні фінансової та військової допомоги, а також можливо вплинуть на ті країни, які до цього дня займали виключно нейтральну позицію щодо російсько-української війни. .

Результати "референдуму" в очах світової спільноти нікчемні, їх ніхто не визнає

За словами військового оглядача, головного редактора "Апострофа" Дениса Поповича, на сьогоднішній день все йде до того, що в Росії визнають результати псевдореферендумів у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях та спробують анексувати ці регіони.

"Хоча можливий варіант і з визнанням частини Запорізької та Херсонської областей "незалежними державами" з подальшим розглядом можливості приєднання їх до складу Росії", — вважає експерт.

Він припускає, що у разі продовження нашого наступу на ці області опція ультиматуму та оголошення війни Україні з подальшим застосуванням "усіх доступних засобів" необов'язкова, хоча, очевидно, лежить на кремлівському столі.

"Можливо й оголошення Росією режиму контртерористичної операції на захоплених територіях. У будь-якому разі, для України це нічого не змінює, оскільки вся ця історія з "референдумами" більше для внутрішнього користування, щоб обґрунтувати необхідність мобілізації, продовження війни тепер уже для захисту "своїх" територій, – пояснює Денис Попович. – Результати "референдуму" в очах світової спільноти нікчемні, їх ніхто не визнає, а отже найкращий вихід для нас – продовжувати наступати та деокупувати території".

Єдина перевага у орків – це кількість живої сили

Політолог Дмитро Воронков вважає, що Кремль уже зациклений не так на адмінкордонах Донецької та Луганської областей, як на Херсонській. Що й призвело, на думку експерта, окупантів до тактичної помилки на Харківщині.

"Хоча, безумовно, в ідеалі Кремль цікавлять усі окуповані території у комплексі, – зазначає експерт. – Щодо наших шансів деокупації захоплених орками територій, то вони лише зростають. Триває процес звільнення нових населених пунктів на Харківщині, відбуваються певні контрнаступальні операції на Херсонщині, Луганщині та Донеччині".

Часткова мобілізація в Росії навряд чи допоможе загарбникам утримати окуповані території під своїм контролем, продовжує політолог. Наразі стратегічна перевага в українців. А саме це, наголошує Дмитро Воронков, зараз відіграє основну роль у комплексі із західною зброєю, що дозволяє нам відрізати орків від ліній постачання та тримати під вогневим контролем важливі логістичні маршрути.

"Війська країни-агресора зазнають дефіциту високоточного озброєння і в принципі більш-менш сучасної техніки. Іранські безпілотники тому лише підтвердження. Отже, єдина перевага у орків – це кількість живої сили. АЛЕ! По-перше, часткова мобілізація проходить не так добре, як їм би хотілося. По-друге, "якість" мобілізованих, м'яко кажучи, залишає бажати кращого. По-третє, цей путінський указ уже похитнув ситуацію всередині самої Росії. І це може бути лише початком кінця режиму путлера", – припускає Дмитро Воронков.

Щодо сценаріїв, то політолог думає, що помірна деокупація наших територій продовжиться, а певного моменту може бути друга хвиля масштабного контрнаступу, як було на Харківщині.

"Псевдореспубліки путлер приєднає, щоб мати хоч якусь юридичну підставу відправляти туди росіян і загрожувати ядерною зброєю. З позиції того, що нібито Україна загрожує суверенітету Росії. Однак це не матиме ефекту, – упевнений експерт. – Україна вже визначилася зі своїми цілями – і це вочевидь не переговори, а беззастережна капітуляція ворога, повна деокупація наших територій. Більше того, спроби далі розжарювати ситуацію та відправляти більше російського "гарматного м'яса" в Україну можуть призвести до якнайшвидшого краху путінського режиму всередині самої Росії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна готові вести переговори з Україною, але лякають "зміною умов переговорів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4444

28 вересня 2022, 18:55

СEКС Знaкoмствa в твoем горoде: бeсплатно, анoнимно, по обoюднoмy сoгласию, пpoсто попpобуй ----- https://7l.ink/goo


Новини