Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кого і як вербують в ПВК «Вагнер»: підрозділ зеків-смертників
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого і як вербують в ПВК «Вагнер»: підрозділ зеків-смертників

Засудженим найманцям пропонують йти одразу на передову, а тим, хто виживе, обіцяють повернення додому

13 січня 2023, 15:29
Поділіться публікацією:

"Вагнерівці", яких вербують на війну в Україну "обміліли" за своєю суттю, пишуть "Коментарі" з посиланням на розслідування Анастасії Усенко.

Кого і як вербують в ПВК «Вагнер»: підрозділ зеків-смертників

Власник і очільник «вагнерівців» збирає гарматне м’ясо у в’язницях

Приватна військова компанія (ПВК) "Вагнер" — це спеціальне військове формування, до якого потрапити свого часу було надзвичайно важко. Зараз же туди набирають усіх, суттєво знизивши критерії відбору. Дійшло навіть до в'язнів. Причому, є навіть певні статті, засуджених за які особливо люблять брати. Серед них: вбивство, наркоторгівля та зґвалтування.

Засудженим пропонують воювати пів року у найгарячіших точках в Україні, відправляючи їх на передову. Умова страшенно банальна: ті, хто виживе зможуть повернутися додому, а не за ґрати. Як не парадоксально, але набирає свіже гарматне мясо сам Євген Пригожин. Він навіть влаштував цілий "рекрутинговий тур" вязницями Росії. Працює досить результативно: вже вдалося залучити у лави "вагнерівців" близько 50 тисяч потенційних "хороших росіян". Тут, правда, слід згадати, що Пригожин чи його посіпаки чесно визнають, що шанс побачитися з рідними є лише у 20% тих, то потрапляє у м'ясорубку на українських фронтах. Відтак, значна частина з "новомобілізованих" справді має шанс повернутися до родин, правда, в чорних пакетах. Чимало й таких, кого просто покинули на полях бою: когось мертвим, а когось – достреленим.

Як писали раніше "Коментарі", Євген Пригожин продовжить використовувати як підтверджені, так і сфабриковані успіхи ПВК "Вагнер" у Соледарі та Бахмуті для просування своєї компанії як єдиного російського угрупування в Україні, здатного досягти відчутних успіхів.

До того ж на порталі "Коментарі" йшлося й про те, що ці міста мають певне стратегічне значення, тому що їх захоплення дасть змогу армії РФ проводити подальший наступ на Донеччину, що Російська Федерація озвучувала як одну з офіційних цілей війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини