Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин мріє захопити Бахмут і розширити свій вплив у РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин мріє захопити Бахмут і розширити свій вплив у РФ

Пригожин розглядає необхідність захоплення Бахмута як шлях до розширення свого впливу в Росії

27 грудня 2022, 16:19
Поділіться публікацією:

Засновнику російської ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину захоплення Бахмута на Донеччині необхідне для посилення своїх позицій у РФ і розширення впливу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник секції стратегічного моделювання Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Ігор Левченко, пишуть "Коментарі".

Пригожин мріє захопити Бахмут і розширити свій вплив у РФ

«Вагнерівець» сподівається успіхами під Бахмутом збільшити свою політичну «вагу»

За його словами, місто має певне стратегічне значення, тому що захоплення Бахмута дасть змогу проводити подальший наступ на Донеччину, що Російська Федерація озвучує як одну з офіційних цілей війни.

“Взяття Бахмута планувалося використати зокрема у внутрішніх політичних розкладах, у внутрішньополітичній боротьбі у російському керівництві. Наскільки я розумію, цей самий Пригожин хотів використовувати це для посилення своїх позицій, для виходу на перші ролі в політичному житті нашого противника”, — сказав Левченко.

А інтенсивність боїв на цьому напрямку пов’язана з тим, що Пригожин може впливати на ухвалення військових рішень, зокрема щодо виділення ресурсів і резервів.

Зараз біля Бахмута зосереджена величезна кількість російських військ, головним їхнім ударним елементом є ПВК “Вагнер”. Проте місто залишається під контролем Збройних сил України, попри місяці активних боїв і всіх спроб російських окупантів його захопити. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що росіяни сповільнилися у своєму просуванні та вже не можуть підтримувати темпи наступальних операцій у районі Бахмута. Це може означати потребу в тактичній або оперативній паузі.

Як писали раніше "Коментарі", окупанти призначили нового командувача Західного військового округу. Людину "з орбіти" Шойгу-Герасимова змінили на представника від групи Суровікіна-Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини