Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, про що говорять повідомлення про просування вагнерівців уже у Соледарі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, про що говорять повідомлення про просування вагнерівців уже у Соледарі

Пригожин використовує повідомлення про штурм Соледара, щоб зміцнити репутацію "Вагнера"

10 січня 2023, 08:15 comments2938
Поділіться публікацією:

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує використовувати повідомлення про ситуацію в місті Соледарі на Донеччині для зміцнення репутації своєї компанії як ефективної бойової сили. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни ISW.

У США розповіли, про що говорять повідомлення про просування вагнерівців уже у Соледарі

Пригожин використовує повідомлення про штурм Соледара. Фото: Getty Images

Американські аналітики звертають увагу, що бойовики ПВК "Вагнера" заявили про захоплення за останні кілька днів території у межах Соледара. Також, зазначили в ISW, багато російських джерел обговорювали ці успіхи як свідчення того, що бійці "Вагнера" можуть незабаром оточити Бахмут.

"Широко поширені в соціальних мережах 9 січня кадри показують, що "вагнерівці" беруть участь у запеклому бою зі стрілецької зброї біля будівлі міської адміністрації в центрі Соледара. Декілька російських блогерів зазначили, що сили ПВК "Вагнер" здійснюють поквартальне просування у Соледарі та інших пунктах на північний схід від Бахмута, а також у межах Бахмута.А 9 січня Пригожин підкреслив, що "виключно" підрозділи "Вагнера" займають позиції в Соледарі, і зазначив, що наразі бойовики "Вагнера" ведуть "запеклі бої за будівлю міської адміністрації", – нагадали в інституті.

У ISW вважають, що Пригожин продовжить використовувати як підтверджені, так і сфабриковані успіхи ПВК "Вагнер" у Соледарі та Бахмуті для просування своєї компанії як єдиного російського угрупування в Україні, здатного досягти відчутних успіхів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мета не лише Україна: РФ розпочинає операції за участю ПВК "Вагнера" в Африці та Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини