Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коаліцію винищувачів сформовано: у ОП розповіли, які країни до неї увійшли
commentss НОВИНИ Всі новини

Коаліцію винищувачів сформовано: у ОП розповіли, які країни до неї увійшли

Є новини щодо літаків: союзники планують не обмежуватися F-16

2 червня 2023, 12:30
Поділіться публікацією:

Вже вісім країн-партнерів України погодилися допомогти українському народові зміцнити авіаційний парк за рахунок надання сучасних західних винищувачів. Як передає портал "Коментарі", про це заявив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква.

Коаліцію винищувачів сформовано: у ОП розповіли, які країни до неї увійшли

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Чиновник додав, що коаліція може ще розширитись за рахунок приєднання до неї нових держав.

Ігор Жовква зазначив, що на даний момент оформилася основа європейської частини коаліції за участю таких країн: Великобританія, Нідерланди, Польща, Данія, Швеція, Бельгія, Португалія та Франція.

При цьому в офісі президента впевнені, що незабаром коаліція розшириться. Адже переговори із союзниками України тривають.

За повідомленням Жовкви, поточні домовленості дозволяють розраховувати на конкретні рішення щодо плану та обсягів підготовки пілотів, техніків для обслуговування літаків, а також забезпечення належної інфраструктури для винищувачів. Ці рішення можуть бути ухвалені вже під час наступного засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн").

Читайте також на порталі "Коментарі", на що сподівається Росія, активізувавши ракетний терор – як відповідає Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – процес передачі сучасних західних винищувачів Україні вже стартував. Звичайно ж, поки що не йдеться про прямі постачання літаків до Києва, але навчання українських пілотів уже йде. Які літаки, крім розрекламованих F-16, може отримати Україна? Де західні літаки можуть розміщуватися, щоб противник їх не дістав своїм обстрілом? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини