Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Кліщі» стискаються: де зараз перспективи для Сил оборони невтішні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Кліщі» стискаються: де зараз перспективи для Сил оборони невтішні

Сили оборони змушені будуть відійти на інші позиції у Селидовому

сьогодні, 14:58
Поділіться публікацією:

Засновник Благодійного Фонду "Закриймо небо України", генерал-лейтенант Ігор Романенко, в ефірі Радіо НВ повідомив про критичну ситуацію в місті Селидове, де українські оборонці тримають позиції, незважаючи на посилений тиск противника.

«Кліщі» стискаються: де зараз перспективи для Сил оборони невтішні

Селидове

"Тут важливо розуміти, що відбувається навколо Селидового, яким чином буде продовжуватися логістичне забезпечення бойових дій підрозділів Сил оборони України, які тримають оборону безпосередньо в самому місті. На жаль, щодо цього, якщо подивитися на мапу, то ситуація погіршується. Тобто клешні навколо цього міста [стискаються], вони просуваються і здійснюють вогневий вплив на логістичні шляхи. Перспективи негативні для оборони цього міста", — розповів Романенко.

Експерт припустив, що збереження життів українських воїнів може вимагати перегляду поточної тактики, включно з відходом на інші позиції. За його словами, хоча Селидове важливе, першочергове завдання – завдати максимальної шкоди противнику, зберігаючи наші сили. При цьому експерт додав, що через брак шляхів постачання утримувати місто стає складніше.

При цьому відомо, що з вересня 2024 року військові експерти та аналітики попереджали про ризик оточення українських сил у районі Селидового.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією німецького аналітика Юліана Рьопке, російські війська увійшли в місто Селидове на Донеччині, яке успішно захищалося з літа. За його інформацією, на деяких будинках російські загарбники почали вивішувати свої прапори.

Також "Коментарі" розповідали, що ситуація в Селидовому є критичною. Як відзначає воєнкор Богдан Мірошніков, там російські загарбники змогли закріпитися у частині багатоповерхівок 11 кварталу, на півдні, сході та центрі міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини