Головна Новини Суспільство Війна з Росією Клименко розповів, як поліцейські братимуть участь у посиленні мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Клименко розповів, як поліцейські братимуть участь у посиленні мобілізації

Глава МВС нагадав, що в базах поліції значаться сотні тисяч можливих ухилянтів

13 квітня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Поліцейські реагуватимуть на запити від територіальних центрів комплектування. Правоохоронці займатимуться розшуком та доставкою осіб, які отримали повістку, але не з'явилися у ТЦК. Безпосередньо поліція повістки не вручатиме. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Клименко розповів, як поліцейські братимуть участь у посиленні мобілізації

Ігор Клименко. Фото: з відкритих джерел

Розповідаючи про процес вручення повісток на вулицях, міністр зазначив, що це є цілком законна практика, яка, однак, має свою специфіку.

"Порядок денний може вручити виключно військовий, працівник ТЦК. І ми спільно працюємо на блокпостах. У поліції є відповідні бази даних, в яких є вже сотні тисяч людей, які, на думку ТЦК, можливо, ухиляються від служби. Ми перевіряємо цих людей і, звісно, одразу цих людей можуть перевірити працівники ТЦК", — розповів міністр.

За словами Ігоря Клименка, громадян, які ухиляються від мобілізації після отримання повістки, поліція починає розшукувати лише на підставі письмового звернення від ТЦК.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ухвалений українським парламентом 11 квітня у другому читанні та в цілому законопроект про мобілізацію продовжує залишатися однією з топ тем для нашого суспільства. У ньому шукаються сильні та слабкі сторони, обговорюється його вплив на військових та цивільних. При цьому законопроект ще не набув чинності закону, проте навряд чи зможе цьому перешкодити. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами мобілізаційний законопроект та те, як його реалізація може вплинути на Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нині в Україні частка чоловіків віком від 20 до 30 років є найменшою в історії країни. Армія відчайдушно потребує людей, оскільки приблизно мільйон діючих військових вже виснажено, ще десятки тисяч не повернулися з поля бою або отримали серйозні поранення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини