Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кислиця пропонує використовувати історичну назву Росії. Яку саме?
commentss НОВИНИ Всі новини

Кислиця пропонує використовувати історичну назву Росії. Яку саме?

Український дипломат пропонує повернути Росії історичну назву. Понад 98% осіб підтримують таке рішення.

29 листопада 2022, 22:52 comments1640
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця пропонує, аби в Україні на державному рівні змінили назву Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter українського дипломата.

Кислиця пропонує використовувати історичну назву Росії. Яку саме?

Український дипломат Сергій Кислиця. Фото: з відкритих джерел

Сергій Кислиця запропонував змінити назву Росії в Україні. Як приклади, постійний представник України при ООН навів назви інших держав на різних мовах. Дипломат взяв за приклад з назви країни Угорщини, яка угорською пишеться Magyarország, англійською – Hungary, німецькою – Ungarn, а польською – Węgry. Окрім Угорщини, Кислиця згадав і про Австрію, яка німецькою пишеться Österreich, а словацькою – Rakúsko.

Таким чином, дипломат робить висновок, що країни самі можуть вибрати як назвати сусідню державу. Кислиця пропонує повернути історичну назву для Росії.

"Одним словом, хто як хоче так і називає. То що нам – Кабінету Міністрів, Верховній Раді – заважає повернути Московії її історичну назву? Нинішня все одно вкрадена. Чи підтримуєте ви таке рішення?", — написав постійний представник України при ООН.

Наразі на сторінці Сергія Кислиці проголосувало понад 5,5 тис. осіб. Більшість погоджується з думкою, що Росію слід перейменувати на Московію – 98,1%, проти такого рішення 1,9%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Російську Федерацію визнали країною, що спонсорує тероризм. Що очікувати далі від таких рішень?

Також "Коментарі" писали про те, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відповів, хто несе відповідальність за війну в Україні. Окрім того, керівник НАТО зазначив, що військовий альянс й надалі підтримуватиме Україну у війні проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини