Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кіпр хоче собі німецькі Leopard, а Україні пропонує віддати свої: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіпр хоче собі німецькі Leopard, а Україні пропонує віддати свої: про що йдеться

Наразі на озброєнні Кіпру є близько 82 танків Т-80У радянського виробництва.

21 січня 2023, 14:25 comments1857
Поділіться публікацією:

Кіпр заявив про готовність надіслати Україні танки Т-80У радянського виробництва в обмін на німецькі Leopard. На озброєнні Кіпру є близько 82 таких танків. Усі вони можуть бути передані Україні, якщо європейці погодяться на озброєння Кіпру Leopard. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Army Recognition".

Кіпр хоче собі німецькі Leopard, а Україні пропонує віддати свої: про що йдеться

Танки. Фото: з відкритих джерел

У розпорядженні видання з'явилася інформація про те, що ще навесні США звернулися до влади Кіпру з проханням надати Україні більшість радянського озброєння, яке є в країні. Йшлося про постачання зенітно-ракетних комплексів ТОР-М1 і С-300, а також танки Т-80У, БМП-3, винищувачі Мі-35 і гелікоптери. У свою чергу, Кіпр адресував уряду Німеччини свою пропозицію – провести заміну своїх танків Т-80У радянського виробництва на модернізовані сучасні танки Leopard. Кіпріоти пообіцяли, що всі танки передадуть Україні, якщо отримають замість Німеччини німецькі танки.

У Кіпрі хочуть, щоб танки передала дружня Греція, яка вже має їх на озброєнні. У грецькому арсеналі 170 Leopard 2A та 183 одиниці Leopard 2A4GR, випущені у 1980-х роках, але зараз вони у процесі модернізації.

Греція у свою чергу має свої інтереси, вона хоче отримати новіше Leopard 2 в обмін, щоб уникнути виснаження своєї армії на тлі загострення з Туреччиною.

Кіпр має близько 82 танків Т-80У. Це вдосконалена версія Т-80, що має модернізовану вежу, динамічний захист "Контакт-5", покращений приціл і оснащена протитанковим ракетним комплексом 9М119 "Свір".

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони України Олексій Резніков заінтригував: українські танкісти вже готові розпочати навчання на танках Leopard.

Також видання "Коментарі" повідомляло – поки що без танків "Leopard 2", але з іншими бонусами: головні підсумки 8-го "Рамштайну" для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини