Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кількість окупантів у Запорізькій області зростає: у ЗСУ розповіли, до чого готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість окупантів у Запорізькій області зростає: у ЗСУ розповіли, до чого готуватися

ЗСУ пояснили, чому не потрібно турбуватися через 90 000 окупантів у Запорізькій області

25 липня 2024, 14:47 comments1670
Поділіться публікацією:

Зосередження на території Запорізької області близько 90 000 окупантів не повинно викликати занепокоєння, тому що йдеться про весь особовий склад, включаючи тимчасово окуповані міста. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Кількість окупантів у Запорізькій області зростає: у ЗСУ розповіли, до чого готуватися

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Спікер ЗСУ зазначив, що цю цифру потрібно сприймати "в контексті", і ці величини є відносними.

Дмитро Лиховій нагадав про інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського для The Guardian, у якому той оголосив загальну чисельність військ РФ в Україні – це 520 тисяч.

"Відповідно, якщо поділити на різні напрями, то очевидно, що 90 000 у Запорізькій області – це цифра, яка не дає особливих приводів для занепокоєння, тому що йдеться про всю оперативну глибину російської оборони у Запорізькій області", – сказав Лиховій.

Він зазначив, що на території області росіяни мають свої фортифікації, окуповані міста і порти, зокрема Мелітополь і Бердянськ.

"Це не те угруповання, яке зосереджується для наступу. Я постійно наголошую, що ознак формування наступального угруповання у Запорізькій області немає, як і в Херсонській. Але ми спостерігаємо, ми відстежуємо якісь невеликі рухи", – сказав він.

Дмитро Лиховій додав, що приріст особового складу РФ на 2000 рік у Запорізькій області – це небагато, бо в окупантів відбуваються ротації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сирський розкрив плани ворога: до якої чисельності РФ має намір збільшити свої війська в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — яку тактику РФ використовує для переговорів з Україною: де може активізуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини