Головна Новини Суспільство Війна з Росією Катастрофа для нації: соціолог розповів, скільки людей в Україні може залишитися до кінця війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа для нації: соціолог розповів, скільки людей в Україні може залишитися до кінця війни

Втрати на фронті можуть бути лише мізерною частиною у втрат населення

23 травня 2024, 11:15 comments3613
Поділіться публікацією:

Якщо війна в Україні надалі піде за найгіршим сценарієм, наприкінці протистояння з агресором у країні може залишитися проживати лише 25 мільйонів людей. Проте втрати на фронті становитимуть лише мізер порівняно з кількістю тих, хто виїхав з країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю сайту "Обозреватель" розповів гендиректор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

Катастрофа для нації: соціолог розповів, скільки людей в Україні може залишитися до кінця війни

Населення України. Фото: з відкритих джерел

"Демографічна ситуація у нас дуже погана. При цьому кількість тих, хто гине на фронті, незрівнянно з кількістю тих, хто виїхав за кордон і не планує повертатися", — заявив соціолог.

Паніотто зазначив, що наразі близько 6 мільйонів українців перебувають у Європі як біженці, ще 1-2 мільйони опинилися в Росії. За оцінками, з кожним місяцем на 100-150 тисяч зростає кількість тих, хто вже ніколи не повернеться назад до України.

"Таким чином, наші головні втрати з погляду демографії – це люди, які не повернуться. Демографи кажуть, що за найгіршого розкладу після закінчення війни нас може залишитися близько 25 мільйонів. Але ніхто не знає, коли війна закінчиться", – зазначив соціолог.

За його словами, проблему неповернення біженців посилює негативне ставлення до них з боку громадян, які залишаються в Україні. Поки що цей негатив виплескується в соцмережах, і не особливо помітно в соцопитуваннях. Але біженці теж користуються цими ж соцмережами і всі бачать, звертає увагу Володимир Паніотто.

Читайте також на порталі "Коментарі" – демограф розповів, кого у разі окупації Росія планує заселити до Києва.

Також видання "Коментарі" повідомляло – подолати демографічну кризу: українці назвали зміни, які збільшать народжуваність в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

23 травня 2024, 11:29

Ну, поздравляю, слуги. "Ми зробили це разом", как вы любите говорить. Сделать страну настолько непригодной для жизни, что люди бегут из нее как крысы с корабля и тут же забывают дорогу назад - это надо было еще очень постараться. Посудите сами , какие перспективы есть у человека в этом государстве? Тоталитаризм в лучших традициях раннего совка, бесконечная война и широкие возможности быть убитым, покалеченым, обманутым и обворованым государством. В обозримом будущем больше ничего другого не предлагается. Как вы думаете, многие захотят здесь жить?

Ігор

23 травня 2024, 10:45

Посилюється негатив до тих хто зміг втекти з концтабору? В кого? В чиновників та олігархів від божого народу які ставились до українців як до рабів? Є велика різниця в ментальності і відповідальності між заможними та чернью. Між поведінкою населення заможних країн і українців. Корумповані турбуються про своїх вони миттєво їх вивезли або забронювали. В цей час низова чернь вважає своїх безсмертними, безпечно гуляє під час ракетних обстрілів. Замість того щоб терміново вивести в безпечні країни. Україні Хунта вже винесла вирок і сказала: війна зачепить всіх, ніхто не уникне. Що тут не зрозуміло?


Новини