Головна Новини Суспільство Війна з Росією Канцлер Німеччини планує дзвінок до Путіна: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Канцлер Німеччини планує дзвінок до Путіна: що відомо

Шольц, після тривалої перерви, має намір зателефонувати російському диктатору. Це, не що інше, як - спроба потиснути на главу Кремля

27 травня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі заявив політолог Андрій Вігірінський, пишуть "Коментарі". Востаннє, канцлер Німеччини Олаф Шольц, розмовляв з російським президентом по телефону — 2 грудня 2022 року. Після декількох місяців простою, у нього з’явилося бажання здійснити такі наміри.

Канцлер Німеччини планує дзвінок до Путіна: що відомо

Шольц і Путін. Фото з відкритих джерел

"Шольц демонструє те, що за відсутності інших каналів можна повернутися до попередніх каналів комунікації. Звісно, ця розмова не буде про зелену енергетику і відміну санкцій тощо", – сказав Вігірінський.

Таким чином, Шольц хоче показати те, що може напряму, самостійно, без третіх сторін, вести діалог з російським диктатором. І йому не потрібна допомога, до прикладу, країн Глобального Півдня, Африки чи Китаю, продовжив політолог. Проте, наміри канцлера Німеччини можуть не здійснитися. Адже, цілком можливо, що у Москві відмовлять в подібній комунікації. Ба більше, як зауважує Вігірінський, Кремль уже обрав собі посередника, і "старшого брата" і це Китай.

"Китай є більш виграшним і для Росії, і для Європи, ніж безпосередні двосторонні комунікації, при яких можливі політичні ризики. Якщо Москва це може повернути на свій бік, мовляв, Європа прогнулась, то для Заходу це репутаційно дуже важкий кейс", — додав політолог.

Зважаючи на критичну кількість санкційних пакетів і розриву економічних складових з Кремлем, Заходу буде вкрай важко знайти щось, щоб зацікавити чи шантажувати Росію.

Як писали "Коментарі", — Партизани "Атеш"проникли в Московську поліцію: у відділку знайшли важливу документацію Група партизанів руху "Атеш", що діє на окупованих територіях української держави та у Росії, пробралася до "обителі" російських правоохоронців в Ізмайлівському районі Москви.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Російські загарбники планують застосувати хімічну зброю на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Telegram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини