Головна Новини Суспільство Війна з Росією Канада готується передати Україні зброю на 150 мільйонів доларів: що це буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада готується передати Україні зброю на 150 мільйонів доларів: що це буде

За даними ЗМІ, Україна запросила дрони ще влітку

8 березня 2023, 08:02 comments1641
Поділіться публікацією:

Уряд Канади веде переговори щодо постачання Україні сотень високотехнологічних безпілотників канадського виробництва. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише "National Post", з посиланням на джерело.

Канада готується передати Україні зброю на 150 мільйонів доларів: що це буде

Канада. Фото: з відкритих джерел

За їхніми даними, ще у липні віце-прем'єр України Юлія Свириденко запросила 300 дронів Teledyne Flir R70 Skyranger у Канади. "Ці канадські системи будуть швидко та якісно введені в експлуатацію", — цитує її видання.

Зазначається, що відправлення цих дронів коштуватиме Канаді близько 150 мільйонів доларів. Вони оснащені тепловізорами, а також можуть виявляти хімічну зброю та перехоплювати сигнали. Останнє дозволяє дрону визначати, де знаходяться телефони супротивника і навіть ідентифікувати людей.

На початку року в Міністерстві оборони Канади повідомили, що за рік передали Україні допомогу понад 5 мільярдів доларів.

Канада обіцяла передати Україні чотири німецькі танки Leopard, проте згодом вирішила подвоїти їхню кількість. Також вона має поставити ЗСУ 200 бронеавтомобілів Senator.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вбити за "Слава Україні!": про що говорить черговий військовий злочин росіян — чи є шанс, що колись росіяни одумаються за свої злочини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США почали активно витісняти Китай зі свого простору. Після заборони TikTok (китайська платформа) на державних пристроях, цей додаток можуть тотально заборонити в Штатах. Пентагон передбачає, що китайські контейнерні крани, що застосовуються в портах США, оснащені вдосконаленими датчиками, які можуть записувати та відстежувати походження та призначення вантажів. Ці кроки робляться на тлі жорстких попереджень Китаю з боку США щодо неприпустимості передачі зброї Росії. У Пекіні останнє всіляко заперечують. Про що говорить і до чого може призвести американсько-китайське протистояння, що наростає? Що тут важливо розуміти Україну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини