Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кабмін прийняв жорсткий ультиматум: що чекає на студентів за відмову від базової військової підготовки
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін прийняв жорсткий ультиматум: що чекає на студентів за відмову від базової військової підготовки

Як йдеться у постанові Кабміну, студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки

25 червня 2024, 13:32
Поділіться публікацією:

Порядок проведення базової загальновійськової підготовки передбачає відрахування студентів із вишів за відмову від проходження підготовки. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у постанові Кабміну від 21 червня 2024 р. №734.

Кабмін прийняв жорсткий ультиматум: що чекає на студентів за відмову від базової військової підготовки

Базова військова підготовка. Фото: з відкритих джерел

Згідно з документом, базова підготовка проводиться у вищих навчальних закладах усіх форм власності.

"Відмова претендента на утворення чоловічої статі, визнаної придатною до військової служби, від проходження практичної підготовки базової підготовки є підставою для її відрахування з навчального закладу", — йдеться в постанові.

Документом визначено, що базова підготовка включається до освітніх програм як окрема навчальна дисципліна та складається з теоретичної підготовки та практичної підготовки.

Теоретична підготовка проводиться другого року навчання. Практична підготовка проводиться після оволодіння теоретичною підготовкою у поточному навчальному році строком до місяця протягом травня – жовтня за рахунок часу, відведеного на канікулярну відпустку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки придатних до мобілізації серед даних, що оновили в Резерв+: відповідь Міноборони.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді у Верховній Раді вже озвучуються ідеї щодо зниження мобілізаційного віку. Нардепи розповіли, що відомо.                                                                                                            

Раніше "Коментарі" інформували – у Міноборони України розповіли про важливе нововведення, яке з'явиться у "Резерві+" вже цього літа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини