Головна Новини Суспільство Війна з Росією Італія повідомила, коли сучасна система ППО Mamba запрацює в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія повідомила, коли сучасна система ППО Mamba запрацює в Україні

Україна незабаром зможе відбивати балістичні ракети Росії. Італія відправить сучасну систему ППО SAMP/T.

2 лютого 2023, 18:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Італійсько-французька система протиповітряної оборони SAMP/T, яку також називають Mamba запрацює в Україні через два тижні, заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Telegraph.

Італія повідомила, коли сучасна система ППО Mamba запрацює в Україні

Система протиповітряної оборони SAMP/T (Mamba). Фото з відкритих джерел

Італія погодилась відправити Україні систему ППО SAMP/T на заклик президента Зеленського, який прозвучав у листопаді 2022 року. Особливістю системи є  те, що вона здатна відстежувати десятки цілей одночасно та влучати одразу по 10 з них. Також це єдина система протиповітряної оборони в Європі, що здатна знешкоджувати балістичні ракети.

"Я вважаю, що вона запрацює протягом семи-восьми тижнів", — сказав міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Італія надішле Україні ракетні установки, тоді як Франція погодилась постачати самі ракети для ураження російських ракет. Раніше експерти повідомляли, що Україна не має засобів ППО проти балістичних ракет Російської Федерації. Як стверджується одна з таких ракет влучила в багатоповерховий житловий будинок у Дніпрі, де загинуло 46 людей, 80 поранено.

Портал "Коментарі" повідомляв, про заяву прем'єр-міністра Матеуша Моравецького про винищувачі для України. За словами польського політика його країна готова надати ці літаки, проте це має бути вирішено спільно з союзниками по НАТО.

Також "Коментарі" писали про зброю, яка може змінити баланс сил в Україні — це високоточні ракети GLSDB. За допомогою цих ракет Україна зможе влучати на відстань до 150 км, тоді як ракети з пускових установок HIMARS наразі розраховані на відстань до 70 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини