Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зброя, яка може змінити баланс сил в Україні. Що таке GLSDB, яка надійде в новому пакеті від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Зброя, яка може змінити баланс сил в Україні. Що таке GLSDB, яка надійде в новому пакеті від США

США в новому військовому пакеті допомоги передадуть Україні високоточні ракети Ground-Launched Small Diameter Bomb, які здатні уражати цілі на відстані до 150 км.

1 лютого 2023, 15:28 comments2334
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Сполучені Штати готують наступний пакет військової допомоги для України на суму в понад 2 млрд євро. Очікується, що в США передадуть Україні ракети більшої дальності, а також іншу зброю та боєприпаси. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання інформаційну агенцію Reuters.

Зброя, яка може змінити баланс сил в Україні. Що таке GLSDB, яка надійде в новому пакеті від США

Пускові установки з яких можна використовувати GLSDB. Фото з відкритих джерел

Український уряд вже кілька місяців просить західних союзників, зокрема і США надати ракети більшої дальності. В середині літа Київ отримав від США пускові установки HIMARS з ракетами, які можуть влучати на відстань в 70 км, проте артилерійський ракетний комплекс здатен випускати ракети ATACMS, дальність яких становить 300 км. Саме їх хоче отримати Україна, але США не погоджувались їх надати.

Проте, Вашингтон йде на компроміс, як повідомляє Reuters, замість ATACMS Україна отримає інші боєприпаси. Йдеться про високоточні ракети великої дальності типу GLSDB, завдяки яким Україна отримає нові потужні можливості для боротьби з агресором. Радіус дії цих високоточних ракетних боєприпасів складає 150 км, що в понад два рази більше, ніж наявні снаряди для установок HIMARS.

GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) — це високоточні ракети, що розроблені компаніями Boeing і Saab. Вони призначений для ураження як броньованих цілей на відстані 150 км. Снаряд вагою в 120 кг може вражати ціль з усіх кутів, та має покращену систему захисту від перешкод. Важливо також, що як і ракети ATACMS, так і GLSDB підтримуються пусковими установками HIMARS, які чудово себе зарекомендували в перші місяці, після того, як потрапили в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ефектне відео, в якому українські військові знищили командний пункт росіян.

Також "Коментарі" писали про суперзброю, яку запропонувала американська компанія Україні всього за 1 долар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини