Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW: у Кремля з'явилися побоювання з приводу Лукашенка – Кремль досягає великих поступок
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: у Кремля з'явилися побоювання з приводу Лукашенка – Кремль досягає великих поступок

Путін хоче ще більших поступок від Лукашенка

21 грудня 2022, 09:00 comments1870
Поділіться публікацією:

Президенту Росії Володимиру Путіну довелося особисто приїжджати до Білорусі на зустріч із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, тому що Кремль боїться, що Лукашенко почне маневрувати. До того ж, Москва хоче великих поступок від Мінська. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ISW: у Кремля з'явилися побоювання з приводу Лукашенка – Кремль досягає великих поступок

Олександр Лукашенко та Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Експерти вважають, що зі збільшенням тиску на Білорусь Росія намагається домогтися від Лукашенка повної згоди та покори. Таким чином, Кремль робить все, щоб не дати Лукашенку ухилятися від вказівок із Кремля.

Російські військовослужбовці, ймовірно, управлятимуть системами С-400, що базуються в Білорусі.

Незважаючи на розгортання у Білорусі російських танків, в інституті поки не бачать ознак наступу на Україну з РБ.

Рішення Путіна нагородити осіб зі свого оточення, які навіть не брали безпосередньої участі у бойових діях, на відміну від візиту Зеленського на передову до Бахмуту, викликало певну критику серед російських націоналістичних сил.

Колишній командир російських бойовиків та критичний голос у російському інформаційному просторі Ігор Гіркін зазначив, що Путін нагороджує "своїх героїв у Кремлі", а не російських та маріонеткових військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях на передовій

Фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин ще більше вирішив підірвати репутацію Путіна (можливо, ненавмисно – припускають у ISW) у російському інформаційному просторі, намагаючись підвищити свій авторитет на тлі візиту Зеленського до Бахмуту.

У той же час Пригожин намагається легалізувати ПВК "Вагнер", позбавити його тавра "найманця" і натомість знову уявити групу як легітимне військове формування в Росії, яке підтримує російські національні інтереси.

Читайте на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, що заважає Путіну прийняти точне рішення про новий наступ на Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло — підсумки зустрічі Путіна та Лукашенка: якою може бути подальша участь Білорусі у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини