Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW: Росія готується до "вирішального" наступу ЗСУ у Луганській області
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: Росія готується до "вирішального" наступу ЗСУ у Луганській області

Аналітики ISW вважають, що Росія спробує відвернути ЗСУ від наступу в Луганській області атаками у Донецькій та Запорізькій областях

26 січня 2023, 08:38 comments1480
Поділіться публікацією:

Російські війська зараз намагаються проводити обмежені атаки на окремих ділянках фронту, щоб сковувати ЗСУ та не давати їм можливості посилювати свій тиск у Луганській області, де українська армія котрий місяць поспіль нав'язує свою ініціативу противнику та поступово відсуває російські війська. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ISW: Росія готується до "вирішального" наступу ЗСУ у Луганській області

Російські військові. Фото: Getty Images

Американські аналітики звертають увагу, що за останні кілька днів російські війська відновили обмежені наземні атаки на двох основних ділянках фронту – у центрі Запорізької області та на заході Донецької області.

"Масштаби та характер цих обстрілів свідчать, що вони швидше заважають атакам, спрямованим на те, щоб відволікти та притиснути українські сили до окремих ділянок фронту, ніж узгодженим зусиллям щодо відновлення наступальних операцій для просування вперед на цих двох напрямках", — пишуть експерти.

Ці обмежені атаки, зокрема, продовжуються, оскільки темпи російських операцій навколо Бахмута, очолюваних ПВК "Вагнера" знижуються, що може говорити про кульмінацію боїв за це місто.

"ПВК "Вагнера" не виконала своєї обіцянки щодо захоплення Бахмута і не змогла просунутися далі незначних тактичних успіхів у Соледарі. Тому російське військове керівництво, можливо, вирішило відмовитися від пріоритету операцій навколо Бахмута", — йдеться у звіті.

Російські джерела можуть просувати наративи про російські наступальні операції в центрі Запоріжжя та на заході Донецької області, щоб приховати провали в Бахмуті.

Як вплив інформаційного простору, так і самі атаки можуть бути спрямовані на те, щоб відвернути увагу від відсутності успіхів у Бахмуті та залучити українські сили до розглянутих районів.

Розподіл російських військ уздовж лінії фронту на Луганщині може свідчити про підготовку до наступу на цій ділянці, підкріпленій обмеженими атаками в інших місцях, щоб відволікти та розосередити українські сили.

Найбільш вірогідним напрямом російських наступальних дій у Луганській області може бути лінія Сватово-Кременна

Аналітики зазначають, що російські сили можуть сподіватися відбити критично важливу ділянку в північній частині Донецької області навколо Лимана та використати лінію Сватово-Кременна для подальших атак на західну частину Харківської або північну частину Донецької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — танки Leopard 2 підуть в Україну: про що каже рішення Берліна – чи може змінитись ситуація на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Шольц зателефонував із Зеленським після рішення про передачу Leopard 2: що сказав канцлер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

26 січня 2023, 09:43

По прогнозу ИКД российская армия, военно-морской флот, авиация не способны будут воевать уже с февраля месяца.


Новини