Головна Новини Суспільство Війна з Росією ISW: Путін хоче домовлятися із Заходом, щоб переконати останніх зрадити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

ISW: Путін хоче домовлятися із Заходом, щоб переконати останніх зрадити Україну

Володимир Путін очікує сигнал від Заходу, який свідчитиме про готовність почати мирні переговори щодо закінчення війни без участі України.

3 січня 2024, 14:35 comments1274
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін хоче домовитись про майбутнє України з країнами Заходу. Таким чином президент РФ очікує на зраду Заходу та захоче почати мирні переговори про закінчення війни на своїх умовах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на аналіз Інституту вивчення війни (ISW).

ISW: Путін хоче домовлятися із Заходом, щоб переконати останніх зрадити Україну

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

ISW аналізує промову Путіна під час його візиту до військового шпиталю у Московській області 1 січня. Тоді російський диктатор заявив, що найбільшою перешкодою для закінчення війни є західні союзники України. Однак за словами Путіна їх риторика щодо допомоги Україні починає змінюватись, адже вони розуміють, що не можуть знищити Росію.

"Те, що Путін розглядає свою війну в Україні як боротьбу Росії проти Заходу, а не України, свідчить про те, що він не має наміру вести переговори з Україною та ставить інформаційні умови, щоб переконати Захід зрадити Україну шляхом переговорів", — стверджують аналітики ISW.

Інститут вивчення війни вважає, що такі заяви Путіна вказують на небажання президента РФ вести переговори з Україною, як незалежним гравцем на міжнародній арені.

Крім того, аналітики ISW попереджають, що будь-яка згода Заходу щодо переговорів про майбутнє України без участі України стане лише "сигналом для Росії", щоб продовжити агресію на інші території, які на думку Кремля, перебувають у сфері впливу РФ, зокрема це стосується Молдови та Фінляндії.

"Путін може розширити свої цілі в Україні, включивши протистояння із Заходом, щоб створити умови для постійного нарощування військової сили та виправдати високі втрати на полі бою", — додають в  ISW та пояснюють, що Путін, який зазнав серйозних втрат у війні і не здобув значних територіальних успіхів, може створити нову ідеологічну основу для продовження війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі закликали відповісти Путіну зрозумілою йому мовою.

Також "Коментарі" писали, що Росія була близька до знищення першого HIMARS в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини