Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія була близька до знищення першого HIMARS в Україні: ЗМІ з’ясували деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія була близька до знищення першого HIMARS в Україні: ЗМІ з’ясували деталі

Армія РФ виявила установку HIMARS та завдала артилерійський удар по позиціях військової техніки.

2 січня 2024, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська армія не полишає спроб знищити першу установку HIMARS в Україні. На думку американського журналіста Девіда Акса з видання Forbes росіяни були близькі до того, аби відкрити рахунок по знищенних HIMARS, однак українці швидко відреагували.

Росія була близька до знищення першого HIMARS в Україні: ЗМІ з’ясували деталі

Реактивна артилерійська система HIMARS. Фото з відкрих джерел

Видання підрахувало, що наразі Україна має 39 реактивних систем залпового вогню HIMARS. І жодна з них не була знищена за час повномасштабної війни в Україні. Однак росіяни, можливо, були близькі до цього.

"Цього тижня чи незадовго до цього російський безпілотник виявив HIMARS у Донецькій області, це була рідкісна можливість для росіян зменшити недолік своєї ракетної техніки", — описує ситуацію Девід Акс.

Автор статті зазначив, що американська установка випустила залп ракет, а потім швидко заїхала у ліс. Натомість росіяни, які виявили HIMARS відкрили вогонь по лісовій смузі, однак вторинного вибуху не відбулось, що означає вдалу роботу українських сил, які встигли перемістити цінну установку.

"Росіяни не змогли діяти достатньо швидко, щоб зловити українську пускову установку. Час між виявленням і ураженням цілі просто був занадто великим", — пише Акс.

За словами аналітиків з Королівського інституту об’єднаних збройних сил у Лондоні Джека Вотлінга та Ніка Рейнольдса росіяни можуть завдати артилерійського удару по американських установках та інших цілях за 3-5 хвилин, однак такої високої швидкості все одно недостатньо, аби влучити в HIMARS.

HIMARS — це американська реактивна артилерійська система, яка була розроблена у кінці 1990-х років та масового виготовляється з 2003 року.  Установки, які використовується в Україні мають 227-мм снаряди, що влучають на відстань до 90 км. Реактивна система залпового вогню призначена для тактики "стріляй-і-тікай".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час атаки РФ по Україні одна з ракет впала та рознесла російське село.

Також "Коментарі" писали про генерала Тарнавського, який пояснив відмінність тактики росіян у боях у Мар’їнці та за Авдіївку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини