Головна Новини Суспільство Війна з Росією Інтенсивність бойових дій біля Бахмута знижується: Названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Інтенсивність бойових дій біля Бахмута знижується: Названі причини

Противник, розуміючи безперспективність подальшого просування на Бахмутському напрямку, намагається вдаватися до рішучих дій і на інших напрямках

24 березня 2023, 22:25
Поділіться публікацією:

Зменшення активності бойових дій біля Бахмута Донецької області знизилася завдяки ефективним діям Збройних сил України. Грамотні дії командування ЗСУ та героїзм військовослужбовців призвели до того, що наступальний потенціал ЗС РФ зменшився. Про в Телеефірі заявив військовий експерт Валерій Рябих, пишуть "Коментарі".

Інтенсивність бойових дій біля Бахмута знижується: Названі причини

“Перш за все, основною причиною зміни поведінки противника є ефективність дій з боку підрозділів ЗСУ. І, звичайно ж, ті своєчасно ухвалені рішення щодо реагування на ситуацію на полі бою. Зокрема я б відніс до таких рішень і рішення продовжувати здійснювати оборону Бахмута. І потрібно сказати, що, судячи з усіх ознак, ситуація останніми днями змінюється і змінюється не в бік противника. Інтенсивність бойових дій знижується. І, звичайно ж, це є свідченням, зокрема, і виснаження основних резервів противника”, — сказав він.

За словами військового експерта, Бахмут відтягнув величезну кількість підрозділів противника, яку він би хотів використати і на інших напрямках для вирішення завдань.

“Але впевнені дії підрозділів ЗСУ просто перемелюють ворога у районі Бахмута. І як нещодавно заявив радник головнокомандувача ЗСУ, за останні місяці там противник втратив 25 тисяч убитими і десь близько 75 тисяч пораненими. Тобто масив 100 тисяч убитих і поранених — це ті війська, які виведені з ладу і не були застосовані на інших напрямках”, — каже Рябих.

Тому, констатує він, противник, розуміючи безперспективність подальшого просування на Бахмутському напрямку, намагається вдаватися до рішучих дій і на інших напрямках.

“Одним із таких напрямків є Авдіївка, де противник хотів би, звісно ж, розв’язати цю проблему українського плацдарму в Авдіївці, який дуже може турбувати окупантів з точки зору того, що саме Авдіївка може бути тією ключовою точкою, яка дасть змогу українським військам увійти на Донеччину з боку Донецька, розітнути агломерацію міську Донецька та Макіївки. Це дуже зручний напрямок. Загалом потрібно сказати, що ці грамотні рішення, ухвалені з боку командування ЗСУ, і рішучі, і героїчні дії військовослужбовців ЗСУ, і інших складових Сил оборони, призвели якраз до того, що той наступальний потенціал противника, який мав бути використаний саме для вирішення тих навіть мінімальних поставлених завдань, зокрема й щодо захоплення всієї території Донецької та Луганської областей, призвели тільки до безглуздих втрат. І ми бачимо, що ці навіть мінімальні завдання противник не може вирішити вже довгий час, і, відповідно, доводиться завжди відсувати ці дедлайни”, — висловив думку Рябих.

Він зазначив, що російські окупанти в Україні відчувають брак боєприпасів і техніки.

“І я думаю, вже у зв’язку з тим, що окупанти відчувають вже і нестачу боєприпасів, нестачу в техніці, незабаром ЗСУ допоможуть окупантам ухвалити правильне військове рішення, і буде все зроблено для повної деокупації тимчасово окупованих територій України та виходу на міжнародно визнані кордони України”, — резюмував військовий експерт.

Як писали раніше "Коментарі", добровольчий підрозділ “Хартія”, який нещодавно доєднався до Національної Гвардії України і став основою механізованої бригади "Хартія" у складі "Гвардії наступу", відстрілює окупантів на Бахмутському напрямку.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, як змінилася тактика РФ та України – чому ворог б'є по цивільних.

Читайте також на сайті "Коментарі" — де Росія спробує наступати знов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини