Головна Новини Суспільство Війна з Росією Інститут вивчення війни назвав місце, звідки Росія почне наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Інститут вивчення війни назвав місце, звідки Росія почне наступ

Російські війська намагаються розосередити українські угруповання та вийти на кордони Донецької та Луганської областей

29 січня 2023, 09:07 comments4282
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кремль хоче перешкодити Україні відновити ініціативу у війні і готує наступ на Донбас. Ключовими областями для атаки росіян будуть Донецька та Луганська області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Інститут вивчення війни назвав місце, звідки Росія почне наступ

Росія готується до великого наступу. Фото з відкритих джерел

Начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов 22 грудня повідомив, що основною ціллю росіян буде вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. На думку військових аналітиків росіяни використають Лиман як відправну точку для свого наступу і одночасно атакувати Бахмут. Таким чином в ISW прогнозують наступ російських військ на заході Луганщини.

"Росіяни мають намір провести кілька етапів наступальних дій, кульмінацією яких стане забезпечення безпеки кордонів Донецької та Луганської областей", — пишуть військові аналітики.

Щоб відвернути увагу українських військових, росіяни атакуватимуть інші лінії фронту.

"Локалізовані атаки на Вугледар та населені пункти Донецької та Запорізької областей, мають на меті розосередити українські війська та створити умови для наступу Росії на заході Луганської області", — пишуть в Інституті вивчення війни.

ISW вважає, що цей етап російської наступальної кампанії триватиме близько 6-12 місяців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що слова генерального секретаря Європейської служби зовнішніх дій ЄС Стефано Санніно, на думку якого, Росія перевела війну на інший етап, тому Захід має постачати танки в Україну.

Також "Коментарі" писали про реакцію жителів Москви на постачання західних танків в Україну. Відповідне відео зняли журналісти DW.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини