Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ілон Маск відхилив прохання український військових: Пентагон прийняв позитивне рішення для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск відхилив прохання український військових: Пентагон прийняв позитивне рішення для ЗСУ

Американський бізнесмен Ілон Маск заблокував Україні доступ до Starlink на деякі тимчасово окупованій території.

30 липня 2023, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ілон Маск відхилив прохання український військових: Пентагон прийняв позитивне рішення для ЗСУ

Американський бізнесмен Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

Американський мільярдер Ілон Маск відмовив українській армії ввімкнути інтернет-зв’язок Starlink у районі Криму, що вплинуло на українську стратегію бою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Times.

На початку березня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та керівник Об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі провели телефонну розмову у якій піднімали питання систем ППО, обмінялись даними розвідки та торкнулись теми інтернет-зв’язку Starlink.

Залужний підкреслював, що деякі рішення в українській стратегії бою залежали від наявності стабільного інтернету, який могла надати компанія Ілона Маска, тому Україна мала на меті забезпечити постійний доступ до Starlink та розв'язати питання щодо оплати послуг. Залужний також запитав у американського генерала оцінку позиції Ілона Маска, адже бізнесмен має "туманну політику" щодо України, однак військовий США не дав відповіді.

За даними NY Times побоювання Залужного справдились, адже Ілон Маск відмовив українській армії ввімкнути Starlink поблизу Криму, що вплинуло на стратегію бою. Крім того, американський бізнесмен кілька разів обмежував доступ до Starlink Україні у період війни.

Українські чиновники спілкувались з іншими інтернет-провайдерами щодо подібних послуг, однак жоден з них не здатен конкурувати з технологіями Ілона Маска. А міністр цифрових технологій України Михайло Федоров описав систему Starlink як "кров усієї нашої комунікаційної інфраструктури".

Як стверджує  NY Times Пентагон відреагував на такі дії Маска та закупить для України термінали Starlink, які американський бізнесмен не зможе відключати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маск вкотре показав свою позицію щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про критичну реакцію Маска на нові поставки зброї для України від США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини