Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ігнат розповів, чим Росія вдарила по Києву вдень 29 травня: у чому незвичність атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігнат розповів, чим Росія вдарила по Києву вдень 29 травня: у чому незвичність атаки

Ракети летіли балістичною траєкторією: у ЗСУ розкрили деталі атаки на Київ

29 травня 2023, 12:50 comments2614
Поділіться публікацією:

Вдень 29 травня російські війська могли атакувати Київ "Іскандерами", ракети летіли з півночі балістичною траєкторією. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Ігнат розповів, чим Росія вдарила по Києву вдень 29 травня: у чому незвичність атаки

Юрій Ігнат. Фото: з відкритих джерел

"Повітряна тривога була оголошена і фактично невеликий термін часу знадобився ворогові, щоби завдати перших ударів. Це говорить про те, що були застосовані ракети, які летять балістичною траєкторією", – зазначив Ігнат.

Він додав, за попередньою інформацією, росіяни атакували з "Іскандерів". Вони у ворога є різних модифікацій, "Іскандер-М" — це балістична ракета, а "Іскандер-К" — це крилата ракета. Точно сказати, який тип ракети використовувала країна-агресор, можна буде сказати через деякий час, коли буде проведено аналіз роботи ППО.

За словами спікера Повітряних сил, ворог, ймовірно, використав також С-300 або С-400 (зенітні ракети, які також летять балістичною траєкторією).

Пізніше стало відомо, що всі повітряні цілі були успішно збиті силами та засобами нашої ППО, потрапляння по об'єктах Києва не допущено

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Казахстан звуть до союзної держави – чим пояснити гру Кремля з ядерною зброєю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – поки що ВСУ готуються до довгоочікуваних наступальних операцій (контрнаступу та наступу), причому, за стандартами НАТО, росіяни, схоже, проводять перегрупування військ, у тому числі, виводячи ПВК "Вагнер" з Бахмута. У свою чергу Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України рапортує, що завдяки операції російських противників путінського режиму на Білгородщині було зібрано цінну інформацію для розвідки. Що показав у військово-політичному, інформаційно-політичному сенсі тиждень, що минає, в ракурсі російсько-української війни? Як події, ймовірно, можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрій

29 травня 2023, 13:21

Слава ВСУ, велика подяка бійцям ППО.


Новини