Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ігнат пояснив, чому повітряну тривогу у Києві оголосили після вибухів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігнат пояснив, чому повітряну тривогу у Києві оголосили після вибухів

Речник Повітряних сил розповів, чому вибухи російських ракет у Києві стались до оголошення повітряної тривоги.

11 грудня 2023, 09:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що Росія випустила балістичні ракети по Києву, які мають високу швидкість, тому це не дозволило вчасно відреагувати на них та сповістити населення про загрозу.

Ігнат пояснив, чому повітряну тривогу у Києві оголосили після вибухів

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

Юрій Ігнат пояснив, чому повітряну тривогу у Києві оголосили вже після вибухів.

"Це відбувається вже не вперше, адже балістика летить надзвичайно швидко. Буквально — лічені хвилини для того, аби відреагувати протиповітряній обороні та їх знищити", — сказав Ігнат.

За словами речника ПС наразі невідомо якими саме балістичними ракетами атакувала Росія столицю України. Фахівці зібрали уламки збитих ракет, вивчають їх двигуни та інші частини, щоб встановити тип балістичних ракет.

Нагадаємо, що в ніч на 11 грудня Росія запустила 18 дронів-камікадзе по території України, а вранці атакувала Київ вісьмома балістичними ракетами. Усі ворожі цілі українські військові змогли збити, однак уламки ракет пошкодили приватні будинки. Попередньо відомо, що запуск відбувся з північного напрямку, ймовірно з Брянської області РФ.

За словами мера Києва Віталія Кличка через ракетну атаку на столицю постраждало четверо людей. Медики усім надали допомогу на місці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екскомандир "Айдара" Євген Дикий назвав найбільш недомобілізоване місто України. Саме в ньому велика кількість ухилянтів, які уникають мобілізацію в Україні.

Також "Коментарі" писали про дві країни, які створили морську коаліцію, що допоможе Україні вигнати росіян з Чорного моря та повернути Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини