Головна Новини Суспільство Війна з Росією Велика Британія та Норвегією створили нову коаліцію: що вже отримала Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика Британія та Норвегією створили нову коаліцію: що вже отримала Україна

Дві країни створили морську коаліцію, яка допоможе Україні вигнати росіян з Чорного моря та повернути Крим.

11 грудня 2023, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Велика Британія та Норвегія оголосили про створення нової коаліції допомоги Україні, яка буде зосереджена на збільшенні морських можливостей. Україна в рамках нового об’єднання вже отримала першу техніку для покращення становища у війні.

Велика Британія та Норвегією створили нову коаліцію: що вже отримала Україна

Британський корабель міношукач. Фото з відкритих джерел

Британський державний портал опублікував новину про запуск ініціативи морської підтримки, до якої увійшли Велика Британія та Норвегія. Головним завданням коаліції стане надання кораблів та інших транспортних засобів для покращення позицій України у морі. Також морська коаліція буде зосереджена на навчанні українських військових, передачі обладнання та покращення інфраструктури України.

Вже відомо про першу допомогу в рамках нової коаліції.

"Ці мінні мисливці нададуть Україні життєво важливий потенціал, який допоможе врятувати життя на морі та відкрити життєво важливі експортні маршрути, які були сильно обмежені після того, як Путін розпочав своє незаконне повномасштабне вторгнення", — повідомляє британський державний портал.

Очікується, що кораблі-міношукачі покращать позиції України та дозволять діяти ще більш впевнено у морі. Також у довгостроковій перспективі Україна за допомогою коаліції зможе покращити свій флот та зробити його більш сумісним з країнами НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін зробив заяву про майбутнє України та Росії.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Рустема Умєрова, який вважає, що Україна має хороші можливості, щоб Росія залишила Крим у майбутньому. За його словами Україна має певні напрацювання на 2024 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини